5 °C

Езиковата прави благотворителен концерт за Юксел Ахмедов

Юксел Ахмедов

Благотворителен концерт в подкрепа на  известния български певец и музикант Юксел Ахмедов организира  Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” в Кърджали. Юки, както го наричат всички,  е възпитаник на елитното учебно заведение. Той се нуждае от животоспасяващо лечение, за което са необходими средства.

Инициативата за благотворителната изява е на учениците от Езиковата гимназия, които се гордеят с това, че такава знаменитост е излязла от тяхното училище. Те смятат да наберат средствата по време на спектакъл, който ще се състои на 22 декември от 18 часа в залата на Драматичния театър „Димитър Димов”. Освен постъпленията от билети, ще се набират и допълнителни дарения.

       „Този свят е за всички!

        Няма празник за сам!

        Нека бъдем добри!

        Вяра,надежда,любов

        на всеки за миг подарим!”

Този стих е изписан в поканата за благотворителния концерт, който възпитаниците на Езиковата гимназия връчиха на общественици в града.

Спектакълът е коледна приказка, в която са вплетени танци, песни и етюди. Ще звучат в изпълнение на ученици и три негови песни. Едната от тях ще бъде и финал на концерта.

Юксел Ахмедов е професионален музикант, композитор, аранжьор, а в последно време и тонрежисьор в собственото си звукозаписно студио. Завърши Българската Държавна Консерватория с пеене през 1976 в класа на Стефан Анастасов и още същата година рокаджийския му глас и маниер на изпълнение го завежда в рокгрупа Диана експрес, в която две години се изявява като клавирист и вокалист паралелно с Васил Найденов (1976-78). Участва във втория албум на групата, независимо от това, че го няма в снимката на корицата на плочата. След отделянето на Митко Щерев през 1978,  групата се претрансформира в рокгрупа Фоноекспрес, на която Юки е ръководител и соло вокал в продължение на 10 години (1978 – 1988). За този период издават една дългосвиреща плоча „Фоноекспрес“(1982), а в последствие записват и най-великите хитове на групата - авторските песни на Юки „Дали ни стига това“ и „Както казват хората“. Не случайно през цялото време на съществуването си групата е в първата десятка на най-добрите рокгрупи в България. От 1990 работи с група Кукери почти 9 години в много страни на Европа. През 1999 създава своя етноформация Сарай и издава първия си албум на турски език с негови аранжименти на известни народни песни на турците в България. В последните години работи като тонрежисьор в звукозаписно студио на Националния Дворец на Децата – София, където участва в редица проекти за откриване и подпомагане на деца-таланти. Паралелно с това е отново музикален ръководител на нова концертираща формация Етно експрес със специално подготвен модерен репертоар от английски, български и турски песни. Главен музикален координатор е в проекта Етно талант 2010.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА: ОББ BG19 UBBS 8002 2023 3774 30

Йорданка Чавдарова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини