Фондация”Америка за България”помага на Езиковата

Ритъмът на модерния живот се предопределя от науката и новите технологии. Много от нас използват ежедневно съвременни технологични средства, а компютърът с неговите непрекъснато обновяващи се приложения и софтуер, отдавна е част от нашето ежедневие. С разрастването на училищната мрежа и засилването на интереса към интерактивните програми  за обучение от страна на всички участници в образователния процес,  в  някои българските училища вече активно   се работи в насока изворите  на знанието за младите да са както дебелите книги,  европейските учебници и  учебни помагала, така  и  новите технологии и дигитални източници. Такава е и целта на  цялостния образователен процес  в най-модерното и елитно училище в област Кърджали – Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”.  Ръководството, преподавателите и учениците в гимназията вече ще имат възможност да работят с новите технологии не само в учебните часове, но и  в междучасията и през свободното си време. Благодарение на проект, финансиран от фондация „Америка за България” по коридорите на училището ще бъдат обособени   кътове,  с  модерна мебелировка,  оборудвани с аудио-визуална техника, тъч-скрийн  екрани и  компютри.  Реализирането на проекта има за цел да подобри  училищната среда, да стимулира творческото мислене у учениците и да подбори качеството на образованието чрез прилагането на нови методи за усвояване на потока от информация и широко използване на информационните технологии. Използвайки съвременни технологически  решения за ползване на глобалната мрежа, възпитаниците на Езиковата гимназия ще имат възможност в междучасието не само да научават нови неща, да изследват непознати територии, но и да  развият своята медийна грамотност, изразяваща се в критично мислене  и по - добра ориентация в огромното  информационно пространство. Със свободния достъп до компютърните технологии Ботевци, с помощта на своите преподаватели, ще имат възможност да се подготвят за активния  граждански живот, придобивайки знания, умения и качества да комуникират, творят и да подлагат на критика огромното количество от информация, която понякога е  невярна,  фалшива  или е представена като достоверна. Учениците ще бъдат обучени да се предпазват и да поемат своята отговорност, сърфирайки в глобалната мрежа.

          Реализирането  на  проекта в една доказала себе си силна образователна институция с традиции налага и нов вид сътрудничество и диалог на различни нива:  финансово партньорство от страна на фондация „Америка за България”и подкрепа от страна на родителската общност и на педагогическия колектив на гимназията. Естествен начин, по които  се   осъществява този  местен образователен проект и отражението му в живота на младите хора от област Кърджали  представлява важен принос в устойчивото развитие на  региона и е сериозна гаранция за повишаване качеството на образователния процес като цяло, както и приближаването му до европейските стандарти.

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България.  Основана през 2008 фодина, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ

чрез Американската агенция за международно развитие.   Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини