5 °C

Фондация”Америка за България”помага на Езиковата

Ритъмът на модерния живот се предопределя от науката и новите технологии. Много от нас използват ежедневно съвременни технологични средства, а компютърът с неговите непрекъснато обновяващи се приложения и софтуер, отдавна е част от нашето ежедневие. С разрастването на училищната мрежа и засилването на интереса към интерактивните програми  за обучение от страна на всички участници в образователния процес,  в  някои българските училища вече активно   се работи в насока изворите  на знанието за младите да са както дебелите книги,  европейските учебници и  учебни помагала, така  и  новите технологии и дигитални източници. Такава е и целта на  цялостния образователен процес  в най-модерното и елитно училище в област Кърджали – Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев”.  Ръководството, преподавателите и учениците в гимназията вече ще имат възможност да работят с новите технологии не само в учебните часове, но и  в междучасията и през свободното си време. Благодарение на проект, финансиран от фондация „Америка за България” по коридорите на училището ще бъдат обособени   кътове,  с  модерна мебелировка,  оборудвани с аудио-визуална техника, тъч-скрийн  екрани и  компютри.  Реализирането на проекта има за цел да подобри  училищната среда, да стимулира творческото мислене у учениците и да подбори качеството на образованието чрез прилагането на нови методи за усвояване на потока от информация и широко използване на информационните технологии. Използвайки съвременни технологически  решения за ползване на глобалната мрежа, възпитаниците на Езиковата гимназия ще имат възможност в междучасието не само да научават нови неща, да изследват непознати територии, но и да  развият своята медийна грамотност, изразяваща се в критично мислене  и по - добра ориентация в огромното  информационно пространство. Със свободния достъп до компютърните технологии Ботевци, с помощта на своите преподаватели, ще имат възможност да се подготвят за активния  граждански живот, придобивайки знания, умения и качества да комуникират, творят и да подлагат на критика огромното количество от информация, която понякога е  невярна,  фалшива  или е представена като достоверна. Учениците ще бъдат обучени да се предпазват и да поемат своята отговорност, сърфирайки в глобалната мрежа.

          Реализирането  на  проекта в една доказала себе си силна образователна институция с традиции налага и нов вид сътрудничество и диалог на различни нива:  финансово партньорство от страна на фондация „Америка за България”и подкрепа от страна на родителската общност и на педагогическия колектив на гимназията. Естествен начин, по които  се   осъществява този  местен образователен проект и отражението му в живота на младите хора от област Кърджали  представлява важен принос в устойчивото развитие на  региона и е сериозна гаранция за повишаване качеството на образователния процес като цяло, както и приближаването му до европейските стандарти.

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България.  Основана през 2008 фодина, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ

чрез Американската агенция за международно развитие.   Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини