Две майки чакат помощ от кърджалийци преди Коледа

 Две майки от Кърджали са белязани от обща съдба-техните деца са болни и се нуждаят от помощ. От години са по болници.Операциите следват една след друга. Борчовете им са за десетки хиляди левове. Ипотекирали са жилищата си. Семействата им са травмирани от болка. Само човешката топлота и съчувствие може да стопли сърцата им. Благодарни са на областният управител Иванка Таушанова за протегнатата ръка.

Двете майки са анонимни , но децата им вече са познати на кърджалийци. Това са осемгодишният Каан и тридесет и три годишната Милена Делчева. За тях се организира благотворителен концерт под патронажа на губернатора. Той ще се състои на 20 декември в драматичния театър от 18 часа. Част е от кампанията „Да подарим надежда за Коледа”. Всеки лев събран от нас е от значение за тези кърджалийци.

 Каан е с вроден порок на сърцето. Има увреждания на лявата ръка и десния крак. Правени му са 12 операции. Въпреки това е игрив ,забавен,ученолюбив. Сега се нуждае от нов пейсмейкър за сърцето, който е животоспасяващ. Нужната сума е 6000 долара. В болница „Света Екатерина” трябва до март да сменят електронния стимулатор. Родителите и неговите дядовци и баби работят само за него. Дължат над 80 000 лева за операциите.

Не по-малко драматична е съдбата на Милена Делчева. Тя е дипломиран логопед, Работила е в „Славейков”.Откриват й тумор,засегнал шията. Правят и две операции. Мъката поболява баща й, който си отива от този свят. Брат и работи в Англия за нейното лечение цели три години.

  Засегнати са говор,очи ,език.направена й е животоспасяваща операция в американска клиника в Истанбул. Цената и е 42 000 долара. Семейството ипотекира жилището си.

От областна администрация призовават кърджалийци да посетят благотворителния концерт и да отворят сърцата си за тези наши съграждани.

Георги Кулов

Каан
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини