Windows 8 ще има нов 3D интерфейс, наречен Wind

Подобно на сегашният Aero, новият Windows интерфейс Wind също ще консумира доста системни ресурси, но ще има и “не 3D” версия за лаптопи и по-непретенциозни откъм възможности компютри.

В Интернет се появи информация, че в следващата версия на Windows, сегашният интерфейс Aero ще бъде заменен с нов 3D такъв, наречен Wind. Според публикация в италиански онлайн форум, новият интерфейс ще бъде "напълно адаптивен" и ще позволява свободна промяна на иконки, препратки и други елементи с цел да се рационализира ежедневното използване на операционната система.

Според твърденията на същия източник, интерфейсът Wind също ще бъде порядъчно "гладен" за системни ресурси. За да функционира той, ще трябва 64-битова версия на Windows 8 и дискретна видеокарта, като по първоначални данни само Wind ще има нужда от около 170 МВ от нейната видеопамет. Все пак в момента се работило по оптимизацията на интерфейса с цел да се намалят системните му изисквания, които не предвижда необходимост от използване на 3D монитор. Освен това, щяло да има и друга версия на Wind за по-малко производителни компютри и лаптопи, която ще може да работи под 32-битова версия на операционната система и ще има по-обикновен (не 3D) вид.

От италианския сайт става ясно също, че новата ОС на Microsoft ще получи ускорен режим на хибернация, който ще се задейства за 3 до 6 секунди, съхранявайки всички отворени документи и приложения и текущи задачи. Обещава се също оптимизация за работа със SSD дискове и оперативната памет, както и по-тясна интеграция с различни "облачни" (cloud) услуги, както .

Припомняме, че по план новата операционна система Microsoft Windows 8 трябва да излезе официално през 2012 г., а през следващата година най-вероятно ще видим и нейната първа бета-версия.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини