В Германия беше открита изложба с творби на Джон Ленън

С малко позната страна от творчеството на Джон Ленън запознава изложбата "Изкуството на Джон Ленън", открита днес в музея "Рок унд поп музеум" в гр. Гронау, предаде ИТАР-ТАСС.

Тя е посветен на 30-ата годишнина от убийството на музиканта в Ню Йорк, допълва БТА. В изложбата са представени около 100 рисунки, карикатури и комикси, даващи представа за вътрешния свят и отразяващи личния живот на един от основателите на легендарната група "Бийтълс".

Ленън е рисувал просто и бързо. Героите на живописните му произведения са надраскани в голямата си част с молив върху всевъзможни листове, попаднали под ръка на музиканта - картон, чекове от магазини и т.н. Няколко щриха и произведението е било завършено. На едно от тях е изобразено странно куче с четириъгълен стомах и 30 крака.

До него е ухо на два крака.

"Рисунките на Джон, притежавал завидно чувство за хумор, могат да се сторят на страничния наблюдател като гротеска, но никога не са заплашителни" - разказва кураторът Томас Маниа. Джон Ленън е рисувал за себе си и за близките си, а не за публиката. Той е правил например коледни картички за сина си Шон. На една от рисунките е изобразено цялото щастливо семейство: Джон Ленън, Йоко Оно и малкият Шон. Изложбата в Гронау ще бъде открита до 13 февруари 2011 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини