Кмет и областен се срещнаха, но не се разбраха

  Кметът на Кърджали Хасан Азис и областният управител Иванка Таушанова се срещнаха в сградата на общината , поздравиха се , здрависаха се, но не се разбраха. Губернаторът бе дошъл на крака при градоначалника за да участва в общественото обсъждане за това дали общината да гарантира заемът на фирма „Пазар на производителите” към банка „Алианц”. Администрацията на кмета трябва да задели 700 бона за да получи трезора нужната гаранция за борч от 5,5 млн.лева дължим за изграждането на модерното тържище в Кърджали от общинското дружество.За това обаче е нужно съгласието на обществеността на града.

  С областният управител бяха голяма агитка от противници на банковата гаранция, водени от общинските съветници от ГЕРБ Стефан Чанев и от Политически клуб Тракия Яни Янев и Огнян Иванов. Изненадващо за всички бе съобщено, че общественото обсъждане се отлага за 16 декември по същото време-15 часа в зала 303 на общината.

 За да оповести на губернатора новината дойде самият градоначалник. Той подчерта,че всекидневникът публикувал обявата за общественото обсъждане е сторил това два дни по- късно и се изпуска изисквания от закона срок. Пускаме нова обява днес и на 16 декември ще ви чакаме отново. Ако искате сега можем да направим предварителен дебат, каза Хасан Азис.

 Иванка Таушанова предложи срещата с обществеността да бъде в някоя от конферентните зали на областна администрация, тъй като предвиденото в общината помещение е малко за да поеме всички желаещи. Кметът отклони поканата, като поиска обявата да бъде поправена и обсъждането да се състои в Бизнесинкубатора.

 Главният финансист на общината Валентин Иванов, който е основен организатор на обсъждането съобщи ,че документите са на  разположение на гражданите и всеки, който иска да участва в дебата може да се запознае с тях. Той обаче каза, че бил впечатлен от липсата на желаещи да се изкажат. В информационни център нямало нито един записал се да вземе думата на обсъждането.

  Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини