Кметът подкара „Камацу” за първа копка на Базара

  Кметът на Кърджали Хасан Азис подкара багер и направи първата копка на Базара за промишлени стоки. За скромната церемония бяха дошли търговци, които ще продават на новото тържище. Три коча бяха привързани към тежката машина, докато кофата й загребваше пръстта.  Те бяха наречени за курбан, с пожеланията да няма проблеми пред изграждането на Базара. Едното животно е дарение от общината и ще бъде предоставено на Дом „Майка и дете”,другото е предоставено от търговците на Дома за възрастни хора, а кочът от фирмата строител „Караман”  ще бъде поделен между храма „Св.Георги” и джамията в града.

  Кметът Хасан Азис запозна пазарджиите с проекта на Базара.Той ги увери че поне 40 години тържището ще им осигурява препитание и комфорт. Няма да мрръзнете. Ще имате идеални условия за работа,каза още градоначалникът.

В словото си към събралите се кърджалийци кметът припомни, че изграждането на Базара за промишлени стоки е забавено с година и пет месеца по вина на общинския съветник Огнян Иванов и народната представителка от ГЕРБ Цвета Караянчева. Само пет месеца се е чакало становището на Агенция САПАРД след направена проверка. Единствено последователността на общината и натиска на обществеността от Кърджали доведоха сагата до успешен завършек, каза градоначалникът. Сега вместо първа копка,можехме да режем лентата за откриването, посочи още кметът.

 Ще припомним, че преди броени дни от агенцията пратиха писмо, в което се твърди, че няма пречки за изграждането на Базара до Пазара на производителите, който е строен по проект съфинансиран от програма САПАРД.

Търговците заявиха , че и на тяхната улица най-после е изграло слънце. Неочаквано за присъстващите те благодариха освен на градоначалника и на народният представител Цвета Караянчева за възможността да имат свое тържище.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини