6 °C

ГЕРБ елиминира Хасан Азис чрез Изборния кодекс

Хасан Азис

Член който ще елиминира Хасан Азис от трети кметски мандат е заложен в Изборния кодекс по инициатива на депутати на ГЕРБ от смесените райони.Зад него твърдо стоят и представителите на “Атака” в парламента.Той предвижда да не се допускат до изборната надпревара кандидати за кметове срещу които е стартирало наказателно производство преди датата на регистрация в предизборната надпревара.До сега съществуваше ограничение за тези, които вече са осъдени.Поправката е предложена в правната комисия и ако мине Хасан Азис със сигурност ще бъде прецакан.

 Още преди две седмици градоначалникът обяви на брифинг,че управляващите искат да скалъпят срещу него дело за Водното огледало.В четвъртък той заяви отново:съдебната сага ще бъде преди изборите.Все още не е повдигнато обвинение срещу мен.

  Както Кърджали бг вести първи писа прокуратурата разследва освен Хасан Азис и други  лица за прегрешения свързани с Водното огледало.Разширяването на кръга от заподозрени,стана наскоро и на практика удължава с още 6 месеца срока за досъдебното производство.Лично министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви новината.Той е и човекът който от София дирижира битката срещу Хасан Азис,твърдят осведомени.Очаква се в навечерието на регистрацията на кандидатите за вота да стартира делото срещу градоначалника на Кърджали.

Най –малко 8 на сто от настоящите кметове също няма да се кандидатират за нов мандат.Проверка на „24 часа”,показва,че срещу толкова от настоящите градоначалници се водят дела.Сред тях  е Йордан Лечков.Грешници като Братя Галеви също няма да имат достъп до надпреварата.

Според Четин Казак от ДПС поправката дава сила на управляващите да репресират опоненти.”Никой няма да е застрахован от това срещу него да се изфабрикува обвинение,така че да се прегради пътя му за участие в избори”,смята Мая Манолова от БСП.

 „Увеличават се и случаите,при които обвиняеми използват сегашната законова възможност да се освободят от ареста,като заявяват,че искат да се регистрират като участници или застъпници в предстоящите избори,смята Явор Нотев от „Атака”.

Поправката се очакваше.За радикални стъпки в Избирателния кодекс подкрепяни от националистите предупреди в Кърджали народния представител от ГЕРБ и един от вносителите  на законопроекта Цвета Караянчева.

Това е втори опит чрез Изборния кодекс ГЕРБ да елиминира Хасан Азис.Първоначално герберите бяха заложили в проекта,че кметовете с два мандата,няма да имат право да се кандидатират за трети.Опитът да се удари опозицията бе толкова очеваден, че управляващите се принудиха да се откажат от него.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини