Бившият шеф на полицията Стефан Ангелов пак в битка с престъпността

Стефан Ангелов

Бившият шеф на Областната дирекция на МВР в Кърджали Стефан Ангелов организира обществеността в Кърджали в помощ на полицията. Той е координатор на новоучреденият Алианс за сигурна България за Кърджалийска,Хасковска и Смолянска област. Сдружението чиято централа е в столицата бе основано на 5 февруари 2010 г. в Плевен. В него влизат бивши служители на МВР, офицери от резерва на Българската армия, прокурори,съдии,кметове,общественици,интелектуалци,журналисти.

  Основна цел на сдружението е утвърждаването на страната като правова и демократична държава. За това се насърчава дейността на неправителствените организации в подкрепа на авторитета на институциите, осигуряващи отбраната и сигурността на страната.

 Сдружението е неправителствена организация с нестопанска цел, която няма политически или синдикални амбиции.това не опит да се направи полицейски синдикат, заяви за Кърджали бг вести Стефан Ангелов. Според него членовете на структурата в Кърджалийско ще предоставят експертно съдействие на институциите и правоприлагащите органи  при подготовка на стратегии и планове за действие за националната е регионална сигурност. В национален мащаб Алиансът ще консултира и законопроекти, каза още Ангелов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини