Строителството на Базара за промишлени стоки тръгва отново

Хасан Азис

От понеделник се възстановяват строителните работи на Базара за промишелини стоки. Това стана възможно след като Агенция САПАРД след близо година и половина закъснение даде зелена улица на обекта. Вчера кметът Хасан Азис получи писмо от агенцията, в което се казва ,че базарът не влиза в конфликт с проекта за изграждането на тържището на производителите, което бе извършено със съфинансиране по програма САПАРД.

 Това е политическа сага. До сега шест пъти можехме да изградим базара за промишлени стоки. Закъснението се дължи на псевдозагрижеността на общинския съветник Огнян Иванов и народната представителка Цвета Караянчева. Те блокираха умишлено становището на Агенция САПАРД. Това показва страх на администрацията в условията на сегашното управление да вземе експертни решения, подчерта на брифинг кметът на Кърджали Хасан Азис.

 Той припомни накратко сагата около базара. Преди година и 5 месеца праща писмо до агенцията дали може в непосредствена близост до Пазара на производителите да издигне тържище за промишлени стоки върху общински терен. Цяла година отговор няма. Общинският съвет взема решение да се започне изграждането. Провежда се търг за откупуване на павилионите на зелено. Провежда се и процедура за избор на изпълнител. Печели я „Караман” ООД. В момента, в който започват строителните работи  тръгват проверки. Освен Регионалната дирекция „Национален строителен контрол” за базара се сещат и от Агенция САПАРД. Те пращат експерти. След това 5 месеца не отговарят на писмата на кмета,дали е законно да продължи строителството. Едва когато кметът заплашва, че ще закара пазарджиите в София пред Народното събрание от агенцията пращат положителен отговор.

 Хората вложили парите си в един де факто частен проект трябва да съдят Огнян Иванов и Цвета Караянченва за пропуснати ползи. Поредния опит да се пречи на проекти ,създадени в името на Кърджали се провали. Демонстративно се използва сила не в полза на развитието,а на застоя. Това няма да ни уплаши, подчерта градоначалника.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини