5 "специални" за Моуриньо и компания

Шампионът на Испания Барселона се подигра безпощадно с вечния враг Реал Мадрид, надигравайки го с 5:0. Мачът беше от 13-тия кръг на "Примера дивизион" и се игра на "Камп Ноу", а петте гола бяха най-малкото, с което можаха да се отърват футболистите на "специалния" Моуриньо, тъй като каталунците тотално надиграха безидейния си съперник и владееха инициативата по време на целия мач.

Резултата откри Шави в 10-тата минута, а Педро удвои в 18-тата. Давид Вия се разписа с два за 4:0 в 56-тата и 59-тата минути, а крайното 5:0 оформи Хефрен една минута след изтичането на редовните 90.

Освен с резултатност, мачът се отличи и с изключително нервна игра. Реферът Гонсалес показа цели 12 жълти и 1 червен картон, 8 от които бяха за мадридчани, включително и червеният. Очевидно обезоръжени от перфектната игра на противника, кралските представители заложиха на грубите фаулове.

Меси не успя да вкара гол, но се отличи с две чудесни асистенции. От своя страна Кристиано Роналдо "блесна" само с гневна реакция към Гуардиола.

Червеният картон дойде в края на двубоя, когато Серхио Рамос ритна грубо Меси отзад. Реферът не се поколеба и му показа директно червен, въпреки че Рамос вече си беше "заработил" и жълт картон в 73-тата минута.

След победата Барселона се изкачи еднолично на върха в класирането и вече има актив от 34 точки, на 2 пред Реал (Мадрид)

Барселона – Реал 5:0

1:0 Шави 10’

2:0 Педро 18’

3:0 Вия 56’

4:0 Вия 59’

5:0 Жефрен 90+1’

Състави:

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал, Бускетс, Шави, Иниеста, Педро (Жефрен 87’), Меси, Вия (Боян 76’)

Реал: Касияс, Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело (Арбелоа 60’), Кедира, Алонсо, Ди Мария, Йозил (Л. Диара 46’), Роналдо, Бензема

Жълти картони: Валдес, Вия, Меси, Пуйол, Шави (Барселона); Роналдо, Пепе, Алонсо, Касияс, Карвальо, Рамос, Кедира (Реал)

Червени картони: Рамос (Реал)

Рефер: Итуралде Гонсалес

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини