Антон от Ардино сред най-добрите по английски език

Антон Чолаков

Деветокласникът от Професионална гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино Антон Чолаков се нареди сред най-добрите на изходно ниво по английски език в страната. С този успех талантливото момче придобива правото да се яви на безплатен устен и писмен изпит по английски език Pet for Schools в Изпитния център на Cambridge ESOL, намиращ се в Британския съвет в София в началото на декември.

Заслуга за безспорния успех на Антон  има неговата учителка по английски език от Ардинската професионална гимназия Шеннур Ханджиева, която не само усъвършенства заложбите му, но и стимулира неговите изяви.

Обичта ми към езика на Шекспир започна преди две години в Ардино. До седми клас учех само френски език в родното ми село Падина. Надявам се на предстоящите изпити в София на 3-ти и 4-ти декември да покажа знанията си и да заслужа сертификат за съответното ниво, сподели Антон Чолаков.

Преподавателката Шеннур Ханджиева заяви, че се радва за успеха на своя ученик. Мисля, че Антон ще представи в София достойно нашето училище и община Ардино, каза още тя.

Антон има най-разностранни интереси. Той е и един от най-добрите математици в Ардино, а изявите му започват още от ученическите му години в началната степен в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Падина. Първата му изява е през 2004 г., когато се класира на четвърто място в областен математически турнир с международно участие и той е удостоен с грамота и сертификат от Съюза на математиците в България.

Всяка година насърчаван от своите учители Антон участва в Европейското математическо състезание „Кенгуру”. За успехите на Антон свидетелстват грамоти и сертификатите, които са цял куп.

Отличникът от Ардино обича и да спортува. Той е футболист в юношеския отбор на местния „Юнак” и е голям фен на Манчестър Юнайтед.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини