Математиците на "Славейков" пак с първи места

Иван Герганов

Иван Герганов от VІІІа клас на СОУ "Петко Рачов Славейков" ще участва на Есенния математически турнир за ученици от 8-ми до 12-ти клас, който започва в петък и продължава до неделя /26-28 ноември 2010 г./. Състезанието се организира със съдействието на Американската фондация за България и представлява един от рейтинговите турнири, които важат за определяне на математическия рейтинг на учениците. Есенният турнир е включен в календарите за извънкласна дейност на МОМН и СМБ, като резултатите от него важат за определяне на разширения национален отбор за Балканската олимпиада по математика. Иван е възпитаник на Школата по математика към най-голямото училище с научен ръководител Вълчо Милчев.

В проведения миналата седмица Десети областен математически турнир Иван Герганов спечели първо място и доказа, че е най-добрият математик в областта в своята възрастова група.
Безспорен първенец в Областния математически турнир е четвъртокласникът от СОУ "Петко Рачов Славейков" Димитър Арабаджиев. От всички над 1200 участници в състезанието единственият ученик с максимален брой точки е усмихнатият възпитаник на г-жа Бонка Стамболиева. За постижението си освен грамота и награда Митко получи поздравления от директора на училището Милко Багдасаров, като двамата обсъдиха някои геометрични задачи. За да потвърди високата стойност на познанията на ученика си, директорът собственоръчно написа оценка "отличен 6" в бележника на Димитър и представи пред целия клас перспективите, които се откриват пред амбициозното момче в областта на математиката. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини