Синдикат „Защита” брани Валентин Захариев

Националният синдикат “Защита” се обяви в подкрепа на собственика на ОЦК Валентин Захариев и ръководството на комплекса. От ръководството на профсъюза изпратиха писмо до премиера и социалния министър, в което отхвърлят констатациите на местния лидер на КТ”Подкрепа” Магдалена Ахчиева за банкрут на предприятието.

 Според „Защита” Ахчиева е обрусувала „страскащо” ситуацията в ОЦК, като твърденията й се доближават с безумието.

В писмото се отбелязва, че в „Защита” членуват почти половината от работещите в комбината. Те отхвърлят твърдението, че в ОЦК не съществуват синдикати.

 ”Факт е, че не сме имали случай ръководството на предприятието или неговият собственик да откажат среща с наши представители. Макар и не винаги срещите да са завършвали с удовлетворяване на всички искания, които поставяме като синдикат”, се казва още в писмото. Подчертава се че са провеждани десетки срещи, на които е присъствало и ръководството на „Подкрепа” в предприятието.

Според „Защита” от „Подкрепа” са се опитвали да се набъркат в управлението на комбината, като дори се стремят да диктуват, кой да е собственик и кой не.

 От „Защита” пишат на премиера, че напускането на зам.-директори е въпрос на мениджмънт и няма общо със синдикалната дейност.

В писмото се казва, че работниците подкрепят изграждането на модерни заводи на територията на ОЦК.

Документът е подписан о председателя на синдикат „Защита” Красимир Митов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини