НДСВ се цели в балотаж за Кърджали

  НДСВ ще издигне самостоятелни кандидати за кметове в Кърджали, Момчилград, Кирково. В областния център ще се борим нашият претендент да стигне до балотаж. Това заяви пред журналисти в Кърджали областният лидер на жълтите Васил Дончев. Според него на партийната мобилизация ще помогне носталгията по времето на управлението на царя.

  Централното ръководство реши  общинските организации да имат големи пълномощия за участие в местните избори. Те ще решават дали да се явят самостоятелно или в коалиция, подчерта председателят на НДСВ Христина Христова. Тя призна, че през 2003 и 2007 г. жълтите са подценили местния вот. Сега обаче сме готови да издигаме кандидати не само в общинските центрове, но и в селата,каза още Христова.

  Според лидерката на жълтите за пръв път в своята история НДСВ ще участва на президентските избори догодина. Тя твърди, че царистите имат пони три качествени президентски двойки. От жълтите редици са излезли хора като шефа на БНБ Иван Искров, омбудсмана Константин Пенчев, бившият еврокомисар Миглена Кунева.

 От НДСВ твърдят,  че последните социологически проучвания сочат отлив от ГЕРБ. Над 300 000 избиратели се насочват към други формации , основно партията на царистите и Синята коалиция.

  Христова каза още, че жълтите си партнират на международно ниво с ДПС. Те са членове на Алианса на либералите и демократите за Европа-АЛДЕ в европарламента и са част от европейското либерално семейство. По места обаче организациите на царистите не са съгласни за сътрудничество с хората на Доган.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини