Венцислав Димитров получи стипендия от „Комунитас”

Ученикът Венцислав Димитров от СОУ „ Отец Паисий” вече е стипендиант на фондация „ Комунитас” за учебната 2010 / 2011 година. . Фондацията се е заела с благородната мисия да развива способностите на талантливи ученици в цялата страна, като ги подпомага финансово и с помощна литература.

Венцислав е ученик от 12 „д” клас на СОУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий”- гр. Кърджали и има изявен талант в областта на информатиката и информационните технологии.

   През месец май  Венцислав Димитров / 12 „д” клас/ и Веселин Андреев / 12 „г” клас / участваха в Национална олимпиада по ИТ в град Варна. Съревноваваха се най-добрите ученици от цяла България. От приблизително 1500 проекта се избраха стоте най-добри, между които и нашият проект - "Психологически автопрофил". Той е плод на общите усилия на учениците и г- н Муса Муса – преподавател по информатика и информационни технологии в СОУ „ Отец Паисий”. След успешното си представяне Венцислав Димитров получи прекрасната вест, че е избран за стипендиант на фондация „ Комунитас”  за тази учебна година За да се спечели такава стипендия се изисква талант, труд и постоянство,упорство и вяра.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини