Стигат ли 8 минути да разпознаеш любимия?

Блиц – срещи, бързи запознанства, speed dating… различни начини да назовем тази малко позната у нас форма на съвременното общуване сред необвързаните. Познати, популярни и предпочитани в Западна Европа и Северна Америка, в България бързите запознанства все още звучат екзотично и предизвикват нескрито любопитство.

Какво всъщност е Speed Dating? Бързите запознанства са формализиран процес за разширяване на социалния кръг и търсене на интимен партньор, при който в рамките на едно събитие осъществяваш много на брой кратки първи срещи. Принципът е следният: 10 последователни срещи с нови хора от срещуположния пол, в рамките на 8 минути всяка. Какво ще споделиш за себе си е по твоя преценка. С кого ще поискаш да се срещнеш пак, е според твоето желание. По време на събитието попълваш специална карта с кого би искал да се срещнеш отново. След края на събитието организаторите разменят координатите само на хората, при които има взаимен интерес за последваща среща.

"Speed dating"-ът тепърва набира популярност в България. На 25.11.2010, социалният клуб за необвързани Forward Singles организира бързи запознанства в София за свободомислещите, динамични хора, търсещи нови предизвикателства. Как ще се представиш зависи само от теб. Трябва само да опиташ, да прекараш една интересна вечер, а защо не и да срещнеш някой наистина специален човек.

На първа среща с някого обикновено сме подготвени за множество въпроси, варианти за действие, ако той/тя (не) ни хареса или начини за измъкване от неловки ситуации. На стандартната първа среща разполагаме с достатъчно време да покажем себе си в най-добра светлина или да изчакаме другия да впечатли с личността си.

По друг начин стоят нещата, когато срещу нас има не един, а 7-8 души и часовника отброява по 7-8 минути за всеки. Звучи като бягане на 100 метра с препятствия. Прехвърляш през ума си най-интересните си черти, най-интригуващите си достойнства, дори най-добрите си вицове. Опитваш се да запомниш и всичко, което отсрещната страна успява да натъпче в главата ти за 5 минути. И се срещаш със следващия, и с по-следващия...

Звучи изтощително, нали? Но всъщност бързите запознанства предлагат едно страхотно удобство, а именно – бързината. Ако събеседникът ти е отегчителен, не е нужно да го търпиш обичайните два часа. Ако човекът, с който се срещаш не е твой тип, не е нужно да издържиш цяла вечеря в ресторанта. Ако не желаеш никога повече да го виждаш, не е нужно да увърташ, че пак ще му се обадиш. Същевременно получаваш и възможността да се запознаеш и поговориш с най-различни личности, с различни характери, и можеш да избираш какво ти допада и какво-не. 8 минути са достатъчни, за да почувстваш тръпката, а от там нататък започва красотата във взаимоотношенията.

Хубавото на бързите запознанства е (освен нестандартният и забавен начин на комуникация), че ако решиш първата среща да е и единствената, така и ще стане. Организаторите пазят информацията за теб и не я разпространяват – така се спасяваш и от досадници, и от нагло ухажване.

Остава само да опиташ. Участвай!

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини