Паисиевци водят в информационните технологии

СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали отново се прояви като водещо училище в областта на високо развитите технологии и имаше свой представител на образователния форум провел се през месец ноември в град София.

На 13.11.2010 година един от партньорите на Майкрософт за България – Telerik School Academy  проведе тридневно обучение. То е първата част от програма за провеждане на серия безплатни тренинги, които представят възможност за учениците да навлязат в съвременното приложно програмиране и да усвоят актуалните софтуерни технологии, използвани от водещи технологични фирми по целия свят.

Единственият представител за нашия град е Веселин Андреев Иванов ученик от 12 „г” клас на СОУ „ Отец Паисий”, обучаващ се в профилирана паралелка с интензивно изучаване на информационни технологии.Той е отличен ученик, с изявени способности в областта на математиката и информатиката. Веселин участва в тридневното обучение по практическа разработка на софтуер и подготовка на учениците за олимпиади, по покана на Telerik School Academy. Поканата идва лично от екипа на ученическата академия, заради отличното му представяне на националната олимпиада по информатика във Варна - 2010 година.

Веселин Андреев и Венцислав Димитров, ученици от 12 клас в СОУ „Отец Паисий”, разработват проект наречен „Психологически автопортрет”. Той е изключително атрактивен за работодателите, които ще могат да направят психологически профил на всеки служител само по снимката му, както и за всички, които обичат да общуват със съмишленици чрез социалните мрежи. Предстои защита и лицензиране на техния продукт на национално ниво, тъй като вече има проявен интерес към разработката им.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини