Коджаманов и д-р Изетова влизат в АБВ

Ангел Коджаманов

 Бившият областен управител на Кърджали Ангел Коджаманов и бившият член на Изпълнителното бюро на БСП д-р Семра Изетова участваха днес във форума „България-на другия ден”, изестен като проекта на президента Георги Първанов. Освен тях поканен от Кърджали е бил и д-р Тодор Черкезов, директор на многопрофилната болница, но той не присъствал.

И Коджаманов и д-р Изетова са единодушни, че ще се включат в гражданското сдружение „Алтернатива за Българско Възраждане”, което предстои да се учреди.

  За Кърджали бг вести Ангел Коджаманов съобщи, че гвоздеят на форумът в НДК е била речта на държавния глава Георги Първанов. Той се обявил за консенсус между лявото и дясното в България, в името на страната. Кризата не може да се пребори нито от десницата нито от левицата. Трябва по ясно да се чуе мнението на експертите, призовал президентът. Той се обявил за единна национална стратегия за развитието на държавата. Да се очертаят стратегическите приоритети за здравеопазването, образованието и бизнеса,без партийни боричкания, препоръчал още държавния глава.

 Георги Първанов е посочил и недъзите на прехода: разтурване на селското стопанство, непрозрачна приватизация, крайна политическа конфронтация.

 На форума присъстваха представители както от дясно така и от ляво на политическия спектър, много експерти, неправителствени организации. Изказаха се над 15 участници, каза още Коджаманов.

 Инициативната група организирала форумът „България на другия ден” е натоварена да изготви устава на сдружението „Алтернатива за Българско възраждане”. На учредяването ще се представят приоритетите за отделните региони. Според Коджаманов за Кърджалийско това са алтернативата на тютюнопроизводството и изграждането на индустриални зони с прилежащата им инфраструктура.

  Не са обсъждани въпроси за местни координатори на сдружението, уточни още Коджаманов.

Георги Кулов  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини