Младите “юнаци” от Ардино ограбени от съдии

За кой ли път вече, при срещите на мъжките и юношески отбори на „Юнак” извън Ардино намесата на съдиите опорочават феърплея и ощетяват нашите млади футболисти. ОС на БФС в Кърджали трябва да се замисли сериозно дали по-този начин не се съсипва най-популярният спорт у нас и на кого се помага с подобни съдийски отсъждания. Ако съдийските бригади продължават да свирят тенденциозно към отборите от Ардино ще бъда принуден да изтегля и двата състава от областните първенства за мъже и юноши. Това заяви президентът на ФК ‘Юнак” Джейлян Муталибов след срещата от областното първенство по футбол за юноши младша възраст между отборите на „Крумовград” и „Юнак”.
Мачът завърши при резултат 5:2 за домакините, но съдийската тройка от Кърджали свири безобразно слабо, отсъжданията бяха тенденциозни, в полза на домакините от Крумовград. Първото полувреме нашите играчи водеха в резултата с 2:1 след голове на Ертем Йълмаз. А съдията не отсъди и две чисти дузпи в наша полза. В началото на втората част при опит за центриране на футболист от домакините топката рикушира в ръката на наш футболист , и реферът отсъди дузпа . Двамата футболисти бяха само на един метър разстояние един от друг а и топката срещна лакъта на нашия играч, което ще рече, че беше обърнат полугръб към топката и нямаше възможност да реагира по какъвто и да е начин. След две минути страничният съдия предупреди главния, че вратарят на „Юнак” е излязъл на един метър извън наказателното поле и беше отсъден двоен удар, но от мястото за изпълнение на дузпа, след което резултатът стана 3:2 за крумовградчани /грубо нарушение на правилника от страна на рефера/. Така коментира мача президентът на „Юнак”.
Той уточни, че след бурна реакция на треньора Ферди Велиев страничният съдия е налетял върху него с ритници и го ударил яко по гърба и подкани тези, които не могат да си сдържат нервите да си седят в къщи и да не пречат за развитието на футбола.
Джейлян Муталибов апелира ръководството на ОС на БФС да вземат мерки за отстраняване на подобни пропуски и внесе яснота по това,че не държи особено на това, отбора му да спечели обезателно всички срещи, но ако загубят то да е по достоен начин и не чрез намеса на съдиите, които да решат изхода на мачовете. Задачата ни е една, доуточни той, да спомогнем развитието на футболната игра и на младото поколение като цяло. Според него в повечето стадиони в областта не се спазват указанията на БФС, като почти всички терени са очертани с талашит, който още в края на първото полувреме се заличава и това затруднява играчите и правилното отсъждане на положенията от страна на съдийските бригади.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини