Младите “юнаци” от Ардино ограбени от съдии

За кой ли път вече, при срещите на мъжките и юношески отбори на „Юнак” извън Ардино намесата на съдиите опорочават феърплея и ощетяват нашите млади футболисти. ОС на БФС в Кърджали трябва да се замисли сериозно дали по-този начин не се съсипва най-популярният спорт у нас и на кого се помага с подобни съдийски отсъждания. Ако съдийските бригади продължават да свирят тенденциозно към отборите от Ардино ще бъда принуден да изтегля и двата състава от областните първенства за мъже и юноши. Това заяви президентът на ФК ‘Юнак” Джейлян Муталибов след срещата от областното първенство по футбол за юноши младша възраст между отборите на „Крумовград” и „Юнак”.
Мачът завърши при резултат 5:2 за домакините, но съдийската тройка от Кърджали свири безобразно слабо, отсъжданията бяха тенденциозни, в полза на домакините от Крумовград. Първото полувреме нашите играчи водеха в резултата с 2:1 след голове на Ертем Йълмаз. А съдията не отсъди и две чисти дузпи в наша полза. В началото на втората част при опит за центриране на футболист от домакините топката рикушира в ръката на наш футболист , и реферът отсъди дузпа . Двамата футболисти бяха само на един метър разстояние един от друг а и топката срещна лакъта на нашия играч, което ще рече, че беше обърнат полугръб към топката и нямаше възможност да реагира по какъвто и да е начин. След две минути страничният съдия предупреди главния, че вратарят на „Юнак” е излязъл на един метър извън наказателното поле и беше отсъден двоен удар, но от мястото за изпълнение на дузпа, след което резултатът стана 3:2 за крумовградчани /грубо нарушение на правилника от страна на рефера/. Така коментира мача президентът на „Юнак”.
Той уточни, че след бурна реакция на треньора Ферди Велиев страничният съдия е налетял върху него с ритници и го ударил яко по гърба и подкани тези, които не могат да си сдържат нервите да си седят в къщи и да не пречат за развитието на футбола.
Джейлян Муталибов апелира ръководството на ОС на БФС да вземат мерки за отстраняване на подобни пропуски и внесе яснота по това,че не държи особено на това, отбора му да спечели обезателно всички срещи, но ако загубят то да е по достоен начин и не чрез намеса на съдиите, които да решат изхода на мачовете. Задачата ни е една, доуточни той, да спомогнем развитието на футболната игра и на младото поколение като цяло. Според него в повечето стадиони в областта не се спазват указанията на БФС, като почти всички терени са очертани с талашит, който още в края на първото полувреме се заличава и това затруднява играчите и правилното отсъждане на положенията от страна на съдийските бригади.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини