Как да гледаме Full HD от интернет на телевизора си

Компютрите напоследък станаха мощно средство за комуникация и забавление, но мониторът не може да се мери с новите телевизори, когато става дума за размер и комфорт. Дошъл е моментът, в който един Full HD телевизор просто плаче за интернет, а интернет е пълен с HD видео, снимки, музика, които са достойни за голям екран.

През последната година на пазара се появиха и устройства, с които да гледаме Full HD видео от интернет на Full HD телевизора си.  WD TV Live е точно такова устройство, и много повече. Всъщност с него можем да си пускаме всякакво видео откъдето си искаме – флашка, компютър, външен диск.

Мултимедийния аудио и видеоплейър на Western Digital възпроизвежда всички популярни формати, включително с Full HD резолюция. Компактни размери, елегантен дизайн, удобно дистанционно управление, лесно за ползване меню и връзка с мрежата са очевидните качества, с които устройството може да съблазни потребителите, дори да не са особено на ти с компютрите.

WD TV Live е достъпно решение с мрежова функционалност - има Ethernet конектор за кабелна връзка в локалната мрежа и официална поддръжка на безжична мрежа с помощта на Wireless USB адаптер, като възможност. Включено в интернет, устройството се свързава с YouTube за видео и Flickr за снимки. Може да пускате видео и от компютър, стига да бъдат направени мрежовите настройки. Тук стигаме до поддръжката на различните файлови формати и методи за компресия. WD TV Live се справя отлично с всички, изключая FLV. Единствената особеност са субтитрите на български – те трябва да записани в UTF-8. Без проблем се възпроизвежда дори Full HD видео, компресирано в H.264 формат, с High Profile, Level 5.1 и 40 мегабитов битрейт, комбинация, която е предел на възможностите на повечето плеъри.

Освен връзка с мрежата, потребителят има на разположение два високоскоростни USB 2.0, на които може да се включи обикновена флашка и от нея да се пусне музика, снимки или видеоклипове през плейъра. Или да се свържат външни твърди дискове без значение от техния формат и капацитет, като дори се поддържат дискове, форматирани за ползване под Mac (HFS файлова система).

WD TV Live има композитен видеоконектор и стерео аудио за връзка към телевизори със стандартна резолюция, компонентен видеоизход, както и HDMI интерфейс за ползване в комбинация с по-нов телевизор.

Има дори отделен цифров оптичен S/PDIF аудио изход, като вече е налице и софтуерен DTS декодер за потребители без наличието на хардуерен такъв.

WD TV Live е чудесно допълнение към телевизора в хола, позволяващо ви бързо и лесно да пуснете любимата си музика, да изгледате някой филм или да покажете личните си снимки на приятели, да видите на голям екран видео от мрежата.

Може би всичко дотук не е ново за вас. Новината е, че можете да видите как работи WD TV Live на касата в централния офис на ESCOM или направо да го закупите на цена 216 лв.

Поддържани видео формати: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (H.264, x264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, H.264), M2TS, WMV9
Подържана резолюция до: до 1920x1080 (1080P - Full HD)
Поддържани аудио формати: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Поддържани снимки: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Конектори: 2x USB 2.0 порта за връзка към външни твърд дискове, USB WiFi адаптер; Ethernet LAN
Видео изходи: HDMI, композитно видео (чинч), компонентно видео
Аудио изходи: оптичен цифров S/PDIF; аналогов стерео (чинч)
Поддържани файлови системи: NTFS, FAT/FAT32, NFS+
Поддържани субтитри: SRT (UTF-8), SMI, SUB, ASS, SSA
Размери: 125.5x100x40 мм
Тегло: 303 грама
Други: в комплекта към устройството е включен композитен и компонентен кабел, HDMI трябва да се закупи допълнително
Гаранционен срок: 2 години

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини