Обявяват гурбетчия за покойник.Преглед на регионалния печат

Тарикати изкупуват тютюна на дребно. Низа родопско злато върви за 3 лева. Селяните продават,за да купят хляб и олио,да платят стари борчове преди Коледа. Това пише във водещата си статия всекидневникът „Нов живот”.

Друга основна тема във вестникът е конфликтът в СОУ”Хр.Ботев” в Джебел. Назначената директорка Шерифе Исмаил,подала жалба в прокуратурата срещу кмета Бахри Юмер, като твърди че „връхлетял” върху нея. От друга страна шефът на регионалния инспекторат по образование Емилия Владева отказва да подаде оставка, заради уволненията на директори на училища. Да се оттегли от поста поискаха в декларация кметовете на седемте общини в областта.

  „Училището в Джебел остава под обсада на учениците”,  е водещото заглавие на всекидневникът „Арда нюз”. Децата настояват да бъде върната старата им директорка Незиха Хасан, която спечели конкурс в съревнование с четирима педагози. Учениците вчера не допуснаха ръководството на инспектората в сградата, подчертава медията.

 Вестникът отбелязва също, че Крумовград запазва болницата си. В нея обаче няма да има хирургически блок, поради невъзможност да се изпълнят изискванията за брой специалисти.

 Родопчанин на гурбет в продължение на 10 години, роднини,полиция и община го смятат за покойник. Причина за абсурда е дело заведено от децата на Е.В.Ч. от село Еньовче. Ардинският районен съд го обявява за покойник на 15 април 2009 г., пише вестник „Родопи24х7”.

Владева мина в контраатака.  Правят пълна ревизия на бившата директорка Незиха Хасан в Джебел, пише още на първа страница медията.

„Родопи 24х7”съобщава също, че след металурзите и миньорите на бизнесмена Валентин Захариев се бунтуват.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини