Орхан Мурад:Искаха да правя сеир на нацията

Орхан Мурад e eдна от малкото родни звезди, чието име остава неопетнено и незабъркано в интриги. Като изключим факта, че първата му любима задигна близо 100 бона и духна в неизвестна и до днес дестинация. Слепият бард обаче не се отчайва от съдбата си. Като манна небесна в живота му се появява русокосата красавица Шенай, от която има дъщеря, вече първокласничка.

- Орхи, какво се промени при теб, откакто се видяхме през октомври миналата година? Тогава ми каза, че се отказваш от проф. Мулдашев и се ориентираш вече към съвременните американски технологии за присаждане на чип в очите.
- Към нищо не се ориентирам, просто съм в позитивно изчакване на събитията. Да прогледна не ми е цел №1 в живота. Малката Сузи вече е в първи клас, това беше голямо събитие за мен и жена ми Шенай.

- Имаш ли информация дали проф. Мулдашев се е позаинтересувал защо именитият му пациент от България Орхан Мурад се е отказал от неговите услуги?
- Не, но имам информация, че три дечица са се грабнали с родителите си, въпреки немотията, от Враца до Пловдив, когато проф. Мулдашев гостуваше в тамошна луксозна очна клиника. Цял ден са го чакали, а той не ги е приел. След това ми се обадиха майките им.

Аз се отказах да експериментирам.

Прочетох всичко, написано от Мулдашев, свалям му шапка за доста неща, но в областта на офталмологията смятам, че има още да работи. Бих заложил на по-вероятен краен резултат…

- Една от любимите ти теми е за мафията на “белите престилки”. Има ли някаква връзка между нея и тоталния хаос в родното здравеопазване?
- Получи се едно урболийско, безконтролно лапане, което продължава 20 години вече. Без контрол, без граници. Положението е отчайващо, неспасяемо. И следващият министър на здравеопазването ще си иде много бързо, особено ако е решил да прави някакви реформи.

- “Свински грип”, “птичи грип”, “луда крава” - свръхмодерните лаборатории какво още ще измислят, за да процъфтява бизнесът на фармацевтичната промишленост?
- Сега се зараждат някакви нови пандемии, щамове… Световната лекарствена мафия е спечелила 10 милиарда евро само от “кампанията” си покрай “свинския грип”. От него са умрели не повече от 1500 души в света, а всяка година от обикновен грип умират 40-50 000 души. Така ще обработват съзнанието ни, че и следващите ваксини да се похарчват. Идва зима, ще създадат нов грипен щам…

Лекарствата така се правят, че да не лекуват, а да заглушават симптомите на болестта и ако могат, да отворят още 2-3 болести на пациента, съсипвайки бъбреци, черен дроб, кръвоносната, нервната система. Сигурен съм, че има открити лекарства и за рак, и за диабет, и за още куп други болести, за да се твърди, че не се лекуват. Няма как да се допуснат до хората, защото тогава втората след оръжейния бизнес по печалби индустрия - фармацевтичната - ще загази. Човек трябва така да поддържа имунната си система - чрез природни продукти и още други чалъми, че да няма нужда от тези мафиоти.

- Помагаш ли все още на малкия Крис, който продължава да се развива, макар и в инвалидна количка?
- Той вече е предостатъчно известен. Направихме една много добра дуетна песен, тя е мелъди рок, но медиите не се заинтересоваха от нея, защото аз минавам под знаменателя “чалгаджия”. Независимо че съм магистър по музика, завършил съм китара в Консерваторията. Точно затова изгонихме най-добрите си музиканти и певци, всичките работят навън, в чужбина. Ние сме абсолютно сбъркана нация!

- Гого от “Тоника” и Пеци Гюзелев от “Щурците” яко закъсаха със здравето. Имаш ли някакво обяснение за тяхното заболяване?
- Никой не знае каква болест ще го посети - всички сме смъртни и да ни пази Господ. Даже и аз самият пращах SMS-и за Миро от “Мери бойс бенд”, и за Гого… Те са колеги, ние сме в гилдията, те ще намерят начини, понеже са известни.

Какво правим обаче с другите хора...

- Уникални сме и с друго - чалга певици и манекенки се предлагат и като елитни проститутки на мутри, политици, баровци. Говори се дори за “меню” с конкретни тарифи и оферти. “Вътре” ли си в тази деликатна тема?
- Знам обаче, че нашите музикални видеоканали вървят и по западните компаньонски клубове, в публичните домове, като «загрявка” за посетителите.

- Навремето каниха ли те ВИС-аджии, СИК-аджии, братята Васил и Георги Илиеви и други ъндърграунд субекти?
- Да. На Жоро Илиев съм пял много пъти. Бях харесван от тях като оригинален певец с песните си. Георги Илиев беше само върхът на тази пирамида. Винаги са се държали много добре с мен. Не знам дали защото харесваха изпълненията ми или защото съм сляп, но никога не съм имал проблеми с тях. Докато в същото време

съм бил свидетел на абсолютни гаври.

Чувал съм, че са стригали мои колеги и колежки, че са ги били...

- Правил си записи с “Ку-ку бенд” на Слави Трифонов.
- Мисля, че ние се харесваме като професионалисти, тъй като сме от едно и също поколение - заедно сме учили в Консерваторията. С Евгени Йотов, саксофониста, даже бяхме в един и същи курс.

- Мнението ти за “Байландо - сцена на мечтите”, за “Великолепната шесторка”?
- За “Байландо” твоите колеги пишат, че Азис се бил отказал, че Орлин Горанов се отказал и така нататък. Ако от шоуто са им дали тази информация, защо не са включили и мен в списъка на отказалите се? Защото аз бях пръв поканен в “Байландо”. Обаче искаха да танцувам и аз реших, колкото и да е благородна идеята им, че

не мога да служа за сеир на нацията.

Предложих им да сменят идеята си с нещо друго - мога да рецитирам, мога да пея и още куп други неща мога да правя. Но един човек, който никога през живота си не е виждал и не знае какво представлява един танц, дори и перфектно да го направи, той винаги ще има чувството, че го е направил по смешния начин.

Такава е психиката на един незрящ човек. Обаче те явно бяха решили, че ще им послужа за посмешище и не пожелаха да сменят начина на моето участие...

Кърджали,
едно интервю на Георги АНДОНОВ

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини