Стоянов пак иска да е президент. Вестниците в неделя

"Труд": Станишев: Дянков е еничар, да си ходи, Игнатов също

Министърът на финансите Симеон Дянков незабавно да се оттегли от поста си, поиска във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев. Тази сутрин той откри Национална кръгла маса на тема: „Образование и обучение за развитие. Перспективите на „България 2020", организирана от партията.

Подходът на правителството към българската наука е ликвидация и финансово задушаване, а в основата му стои Дянков, който е дал достатъчно доказателства, че нехае за тази сфера, каза Станишев.

Той нарече финансовия министъра „еничар", който е дошъл в България за година-две, за да запише в автобиографията си, че е бил вицепремиер.

"24 часа": Бойко Борисов: Усвоени са общо €89 млн. по Шенген

Общо 89 милиона евро имаме европейска солидарност по Шенген, усвоени в полза на държавата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов.

Той днес присъства на кръщаването на пет нови кораба в Бургас, които влизат в състава на „Гранична полиция".

„100 % от парите по Шенген са договорени и разплатени. Близо 60 млн. лв. са осигурени от българското правителство. Ще вложим всички усилия догодина да бъдем приети в шенгенското пространство" заяви Борисов.

"Труд": Затварят Софийския университет

Софийският университет ще затвори врати заради безпаричие. От Нова година до 31 януари 2011 г. всички ще бъдат пуснати в отпуски, а студентите - във ваканция. Зимният семестър ще приключи до края на декември.

Това е записано в проектомерките за спасяване на Алма матер от финансовата криза, подписани от ректора проф. Иван Илчев.

Тази седмица той трябваше да бъде приет от финансовия министър Симеон Дянков, за да обсъдят ситуацията във вуза. Срещата обаче не се състояла.

"Стандарт": Вежди дава Славчо на прокурор

Пловдивският кмет Славчо Атанасов може да иде на прокурор, ако откаже да върне Панагюрското съкровище в София. Това отсече министърът на културата Вежди Рашидов по Про.бг.
Скандалът гръмна в петък, когато се оказа, че ценностите са били извадени от Националния исторически музей, за да бъдат изложени в Пловдив. Кметът Славчо Атанасов целуна реликвите при пристигането им и заяви, че веднъж влезли в града под тепетата, те няма да го напуснат. Министърът без портфейл Божидар Димитров не на шега се ядоса и хвърли бомбата, че съкровището е изнесено нелегално от НИМ. Той дори каза, че е предупредил шефката на националния музей, че я чака голямо наказание. Оказа се обаче, че има документ, според който ценностите са отпътували за откриването на новия музея в Пловдив. Вежди Рашидов дори го показа по Про.бг. По думите му реликвите трябва да се върнат в НИМ след два месеца. След това те ще заминат за САЩ.

"Труд": Горби плаща за наш център за европолитици

В София ще бъде създаден център за изследване на регионалните конфликти, в който участие ще вземат най-добрите политически експерти на Европа. Такова е решението на научния съвет на "Форум за нова политика", оглавяван от Михаил Горбачов, съобщи вчера проф. Захари Захариев, шеф на фондация "Славяни". Той и последният съветски държавен глава бяха организатори на международната конференция "Европа гледа на Изток", която събра в столицата повече от 70 авторитетни европейски политици и общественици.

"Стандарт": Стоянов пак иска да е президент

Петър Стоянов е заявил съвсем дискретно пред свои сини съратници, че иска да влезе в президентската надпревара. Това негово желание хвърлило в тъч съпартийците му от СДС.
"Той не е консенсусна фигура, Иван Костов и ДСБ няма да го подкрепят", казаха пред "Стандарт" информирани. По закон няма пречка Стоянов да изкара втори мандат.
Другото име, което се върти из кулоарите на централата на СДС, е на кмета на Плевен Найден Зеленогорски. Засега той и Димо Гяуров са с най-големи шансове да станат кандидати на сините за първия стол на "Дондуков" 2. И двамата са в отлични отношения и с лидера на ДСБ Иван Костов, и с Мартин Димитров.

"24 часа": Хъркащ баровец чупи 3 S-класи

Три мерцедеса S-класа потрошил наш бизнесмен, докато лекари открият, че страда от сънна апнея (хъркане с прекъсване на дишането).

Случката е действителна, но се разказва като анекдот в средите на невролозите, сподели вчера доц. Милена Миланова от клиниката "Св. Наум" пред седмия колегиум на невролозите в Шумен.

Мъжът боледувал от обструктивна апнея, а диагнозата му била поставена след лабораторен запис на съня. Решили му проблема със специален апарат - назална маска за спане. Сънната апнея засяга предимно мъже на възраст от 35 до 60 г. и често заболяването е причина за заспиването зад волана, тъй като сънят на болните е некачествен през нощта. Хъркащите хора през деня са недоспали и уморени, но малцина търсят лекарска помощ, каза доц. Миланова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини