ГЕРБ влиза в местния парламент в Ардино

Лидерът на групата съветници „Граждани за европейско развитие на Ардино”/ГЕРА/ Съби Узунове направи предложение до колегите си да се регистрират като представители на партия ГЕРБ. Народните избраници ще представляват герберите на заседанията на местния парламент до края на неговия мандат.

Ще припомним, че съветниците от ГЕРА бяха избрани с листата на партия „Новото време”през 2007 г. Още тогава предложихме на кандидата за кмет Мехмед Дикме да излезем от името на ГЕРБ, но той не се съгласи. По-късно нарекохме групата си ГЕРА, за да е сходна с абревиатурата на партията на Бойко Борисов. Това каза за Кърджали бг вести Съби Узунов.

Той подчерта , че никога не е членувал в „Новото време”.Не са били записани в тази партия и неговите колеги от ГЕРА.

От една година Съби Узунов е член на ГЕРБ. Той е номиниран за лидер на местната структура в Ардино ,заедно с трима свои съграждани. Узунов има номинация и за секретар на местните гербери. Очаква се до дни Изпълнителната комисия на партията да се произнесе по кандидатурите.

 ГЕРБ е първата партия, в която членувам.Като бивш служител на МВР нямах право да принадлежа на политическа формация. Моята цел е в Ардино да издигнем силна кандидатура за кмет, която да е алтернатива на ДПС. Никога не съм имал претенции аз да се кандидатирам,както твърдят някои медии, отбеляза Съби Узунов.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини