Мюсюлмани държаха в плен агенти на ДАНС. Преглед на националния печат

"Стандарт": ДАНС на лов за хора на Осама

Нелегален клон на забранената фондация "Ал Уакф Ал Ислями", чиито членове бяха замесени в атентатите на 11 септември в САЩ, разбиха вчера ДАНС, МВР и прокуратурата. Фундаменталистите, които са развивали дейността си в Родопите, били следени от няколко месеца. За дейността на радикалната организация са заподозрени трима души. Операцията е започнала малко след 6 ч сутринта. Агентите на ДАНС са претърсили къщи в град Сърница, в гоцеделчевското с. Лъжница, сатовчанските села Кочан, Платена и Аврамово, както и два имота във Велинград. Открили голям брой пропагандни материали с радикално съдържание, проповядващи религиозна омраза и промяна на конституционния ред. Агентите открили доказателства за незаконно финансиране на активистите и данъчни измами. По неофициални данни при акцията в община Рудозем най-щателно е бил проверяван смененият наскоро районен мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. Според местните хора, той е бил свързан с радикалните ислямисти. Те припомнят, че именно Дъбов беше главният инициатор на подписката, която искаше мюсюлманките у нас да са със забрадки на личните си карти.

"Сега": Мюсюлмани държаха в плен агенти на ДАНС

Мюсюлмани от гоцеделчевското село Лъжница държаха няколко часа в плен четирима агенти от ДАНС и двама местни полицаи. Безпрецедентната съпротива бе оказана по време на мащабна акция за пресичане на дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями".

Стотина души се вдигнаха в защита на имама Мохамед Камбер, чийто дом бе обискиран вчера. Агентите не бяха пуснати да си тръгнат с намерената религиозна литература, за да не подменят нещо и да обвинят несправедливо имама. Служителите на реда бяха изведени от дома му след дълги уговорки. Те натовариха 5 кашона с книги, списания, касети, дискове и компютър в двете си коли и си тръгнаха. Агентите бяха изпратени с освирквания и камъни. Счупено бе стъклото на един от автомобилите.

"Стандарт": Митничари се канонизираха

В България има министерство, за което кабинетът не подозира. То се намира в най-луксозното село Ставре Димитрово, за което всички знаят, но не съществува на картата. Защото по документи на мястото му има гола земя. Министерството е на веселбата и е гордостта на култовото "митничарско селище", което се намира на брега на язовир "Ивайловград". Язовирът е държавна собственост и се стопанисва от НЕК. Въпреки това се ползва като частен. Достъпът до него е невъзможен за обикновените хора, тъй като селището е опасано от имения, с 3-метрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници. Незаконните вили са 45. Всички те се намират в чашката на язовира, т.е. построени са върху изключителна държавна собственост, без никакви разрешителни. И тъй като тези вили са незаконни и не съществуват - поне за общината, собствениците им не плащат данъци и такси. Въпреки това обаче те получават от НЕК и електричество, и питейна вода - със знанието на държавата. Собствениците на палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни", и бизнесмени от София и Свиленград.
След репортажа на Нова тв НАП съобщи, че започва проверка на всичките 45 имота.

"Труд": Костов и бизнесът срещу Бойко Борисов

Шестте представителни работодателски организации не приемат замисленото увеличение на осигуровките с 3 процентни пункта. Те се оттеглиха от Националния съвет за тристранно сътрудничество, защото решението за осигуровките беше взето без тях.

Лидерът на ДСБ Иван Костов днес разговарял с премиера Бойко Борисов и му казал, че подобни мерки ще задълбочат кризата и ще пратят още фирми и хора в сивата икономика. Борисов обаче обеща, че осигуровките ще паднат отново, щом кризата свърши. Междувременно правителството оттегли от парламента проектозакона за поправки в Кодекса за социално осигуряване, които предвиждаха повишение на стажа за пенсия с 3 г. Това обаче не отмени митинга на КНСБ, който е утре.

"Сега": Армията разкри собствеността си - 8500 имота

Собствеността на Министерството на отбраната възлиза на 8500 имота, които имат обща застроена разгърната площ от 3 500 000 кв.м. Тук влизат недвижимости от казарми и летища до магазини и гаражи. Информацията е изнесена в Бялата книга на отбраната, която предстои да бъде разгледана от правителството. Тя разглежда стратегическите планове на МО до 2014 г.

За този период хората на министър Аню Ангелов са решили, че имат необходимост и възможност да се освободят едва от 800 -900 имота с обща разгърната застроена площ от 400 000 кв.м.

"Монитор": Безплатно лечение в 120 болници

Напълно безплатно лечение за пациентите в държавните болници, които да придобият статут с национално значение и да бъдат щедро финансирани от държавата. Това обеща новоназначеният здравен министър Стефан Константинов броени минути след като вчера парламентът подкрепи кандидатурата му и той положи клетва, сменяйки Анна Мария-Борисова на поста. Третият поред здравен министър в кабинета на Бойко Борисов уточни, че броят на безплатните лечебници ще се определя от населението в съответното място, но вероятно ще достигне 100-120.

"Новинар": Брюксел ни натиска да увеличим възрастта за пенсиониране

Европейската комисия призова правителството да увеличи възрастта за пенсиониране като част от реформите в системата. По време на двудневното посещение на делегацията на комисията у нас ръководителят и Ищван Шекели заяви: „Вдигането на пенсионната осигуровка с 3% не бива да е извинение да не се правят реформи в сферата. Това се отнася до някои аспекти в реформата като възрастта за пенсиониране например. Тези реформи трябва да бъдат направени възможно най-скоро".

"Монитор": Актовете на КАТ готови 30 мин. след нарушението

Нова електронна система ще обработва снимките от радарите на КАТ от Нова година. Тя ще даде възможност актовете на нарушителите да стават готови едва 30 минути след като шофьорите бъдат засечени да карат с превишена скорост. Това стана ясно вчера при представянето на холандски проект, който ще трябва да автоматизира санкционирането на водачи у нас.

Машината автоматично ще издирва собственика на автомобила по номера, след което ще съставя наказателното постановление.

"Монитор": Бомба за вдовицата на ВИС

Самоделна бомба, поставена за предупреждение към вдовицата на ВИС Мая Илиева и любовника й Николай Шванца гръмна във вторник вечерта във Варна. Адската машина била поставена в къщата на бизнесмена Ради Иванов-Радул. Последният е баща на Николай, за когото се говори, че открай време поддържа интимни контакти с бившата съпруга на покойния вече създател на империята ВИС Георги Илиев. Взривното устройство се активирало около 21 часа. То било поставено на покрива на луксозната къща на Радул, която се намира на улица „Нарцис" в крайморския град. По време на атаката в постройката били 53-годишният Ради и жената, с която живеел на семейни начала.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини