Огромни рушвети за Водното огледало.Преглед на регионалния печат

„Генджев назначи свои мюфтии,очакваме сблъсък” е водещото заглавие на всекидневника „Нов живот”. Вестникът пише, че за духовни водачи на Кърджали и Крумовград са посочени Наим Халил и Халил Джелеп. Сегашният мюфтия Бейхан Мехмед, представляващ Мустафа Алиш Хаджъ заяви, че хората на Генджев нямат никаква подкрепа сред вярващите.

Медията съобщава на първа страница и за предстоящата визита на президента Георги Първанов в Кърджали.

Жители на  Главатарци заплашват с блокада, ако не бъде оправен пътя за селото, съобщава още вестникът.

Темата за новите мюфтии е водеща и в другия всекидневник „Арда нюз”. Няма да позволим на генджевистите да окупират районното мюфтийство в Кърджали, заявава за вестникът Бейхан Мехмед,досегашен районен мюфтия. Според него и двамата кандидати на Генджев не отговарят на изискванията на устава на вероизповеданието.

100 метра крепостни стени са разкрили тази година археолозите на Перперикон, пише още на първата си страница медията.

Основна тема е и изучаването на предмет „Религия” в светските училища. Разговорът е с директорът на СОУ”П.Р.Славейков” Милко Багдасаров.

 Огромни рушвети на полицаи и прокурори са раздадени за Водното огледало, пише в уводната си статия вестник „Родопи 24х7”. Според медията са констатирани огромни злоупотреби от полицията, но прокуратурата потулвала разкритията. Вестникът се позовава на източник от строителното министерство.

„Родопи 24 х 7”  пише, че една от версиите за трагичната смърт на 19 годишната Камелия е опит да влезе през балкона в дома на приятеля си.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини