Измамник завлече баба с половин бон насред Кърджали

Измамник завлече с 505 лева баба,като я примами в центъра на Кърджали. Мошеникът спрял възрастната жена на бул.”България”, когато тя се прибирла към дома си и и обещал да й уреди вдовишка пенсия. Мъжът се представил за специалист от пенсионната служба и казал, че ще уреди добавката към пенсията три години назад. Набързо пресметнал че жената ще вземе 3000 лв. Убедил я, че трябва да внесе данък от 1500 лв. Жената завела измамника до апартамента си и му предала скътаните 505 лв. ”Служителят” проявил „благородство”, като поел ангажимента да добави остатъка от сумата за данък, а старицата да му ги върне при първа възможност.

Впечатлена от постъпката, бабата се усетила, че е изманена и се обадила в полицията. Служителите на реда издирват мошеника. Те припомнят, че гражданите не трябва да предават пари на непознати и в такива случаи да звънят на тел.112 или166.

 „Уреждане на увеличена пенсия” е един от последните и хитови сценарии на измамниците. Други сюжети са „Роднина  болен от свински грип,се нуждае от спешно лечение”, ”Катастрофа с близък, който е убил човек,задържан е и трябва да се внесат пари за да бъде освободен” и др.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини