7 °C

„Атака” събира подписи за пътя за Гърция през Аврен

Борислав Ноев

Партия „Атака”  започна подписка за възстановяване на пътя от крумовградското с. Аврен до с. Миртиски, община Органи в Гърция. Според координатора на националистите за региона Борислав Ноев е много по-евтино да се ремонтират 4-5 километра от съществуващ път, отколкото да се проектира и строи ново и скъпоструващо трасе. „Шосето отново ще се превърне в основна артерия за комуникации между крайграничните общини. Към момента то се използва и от двете държави в участъците до границата. В Гърция го знаят като „Българския път” и се ползва като транспортна връзка по направление Миртиски – Каливя – Хамило – Кехро – Керася – Александруполис”, поясни вчера Ноев. По думите му така се удовлетворяват нуждите на жителите на крайграничните райони и припомни, че разстоянието от последното село на границата Черничево до гръцкото селище Миртиски е само 3 км. „Към момента хората от крайграничните села трябва да бият над 200 км, за да навестят съседите си отсреща. В това положение са десетки села – Егрек, Девесилица, Голям Девесил, Малък Девесил, Аврен, Гугутка, Тихомир и т.н. Същото важи и за гръцките села в района”, аргументира се националистът.

Той припомни, че „Атака” никога не обещава неизпълними неща. „Атака” цели да ускори процеса, като повдигне въпроса за ремонта на трасето пред българското и гръцкото правителство”, поясни координаторът на партията. Според него проектът за спогодба между двете страни е приет на 12.05.2005 г., а към момента са необходими минимални средства, за да се помогне на хората от целия регион да пътуват по-бързо и лесно до съседна Гърция. „Атака” е национално отговорна политическа сила, която се бори за подобряването на живота на всички българи, независимо от тяхното етническо самоопределяне и вероизповедание”, категоричен бе областният координатор на партията.

Пред журналисти той посочи, че пътят, с чието възстановяване сега се наемат националистите, в близкото минало е бил един от най-използваните пътища в тази част на Родопите. Чрез него се осъществявала пряка връзка между Кърджали и Александруполис, през Момчилград и Крумовград. В настоящият проект има директна връзка между Кърджали и Комотини. Според историците пътят е бил построен още от римляните при тяхната инвазия на Балканите.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
26 фев 2021
Последни новини