11 °C

ФИ.КОМ 6

„Атака” събира подписи за пътя за Гърция през Аврен

Борислав Ноев

Партия „Атака”  започна подписка за възстановяване на пътя от крумовградското с. Аврен до с. Миртиски, община Органи в Гърция. Според координатора на националистите за региона Борислав Ноев е много по-евтино да се ремонтират 4-5 километра от съществуващ път, отколкото да се проектира и строи ново и скъпоструващо трасе. „Шосето отново ще се превърне в основна артерия за комуникации между крайграничните общини. Към момента то се използва и от двете държави в участъците до границата. В Гърция го знаят като „Българския път” и се ползва като транспортна връзка по направление Миртиски – Каливя – Хамило – Кехро – Керася – Александруполис”, поясни вчера Ноев. По думите му така се удовлетворяват нуждите на жителите на крайграничните райони и припомни, че разстоянието от последното село на границата Черничево до гръцкото селище Миртиски е само 3 км. „Към момента хората от крайграничните села трябва да бият над 200 км, за да навестят съседите си отсреща. В това положение са десетки села – Егрек, Девесилица, Голям Девесил, Малък Девесил, Аврен, Гугутка, Тихомир и т.н. Същото важи и за гръцките села в района”, аргументира се националистът.

Той припомни, че „Атака” никога не обещава неизпълними неща. „Атака” цели да ускори процеса, като повдигне въпроса за ремонта на трасето пред българското и гръцкото правителство”, поясни координаторът на партията. Според него проектът за спогодба между двете страни е приет на 12.05.2005 г., а към момента са необходими минимални средства, за да се помогне на хората от целия регион да пътуват по-бързо и лесно до съседна Гърция. „Атака” е национално отговорна политическа сила, която се бори за подобряването на живота на всички българи, независимо от тяхното етническо самоопределяне и вероизповедание”, категоричен бе областният координатор на партията.

Пред журналисти той посочи, че пътят, с чието възстановяване сега се наемат националистите, в близкото минало е бил един от най-използваните пътища в тази част на Родопите. Чрез него се осъществявала пряка връзка между Кърджали и Александруполис, през Момчилград и Крумовград. В настоящият проект има директна връзка между Кърджали и Комотини. Според историците пътят е бил построен още от римляните при тяхната инвазия на Балканите.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини