Десетки хиляди се събраха за последната литургия на папата във Великобритания

Десетки хиляди вярващи се събраха тази сутрин в парка в Бирмингам, където по-късно днес папа Бенедикт Шестнайсети ще отслужи последната литургия на открито по време на официалното си посещение в Обединеното кралство, съобщи Франс прес.

Очаква се около 55 000 души да присъстват на папската меса в последния ден от визитата на Бенедикт Шестнайсети, по време на която главата на Римокатолическата църква ще провъзгласи за блажен Джон Хенри Нюман, приел католицизма през 19 век.

Очаква се папата да поднови призива си към последователите на Англиканската църква, разочаровани от нейното решиние да ръкополага жени свещеници и да благославя хомосексуални бракове, да преминат към католическата вяра, съобщи "Сънди телеграф".

По-рано днес британската полиция освободи без официални обвинения шестимата северноафриканци, задържани в петък по подозрение за терористичен заговор срещу папата.

Според британските медии някой чул шестимата чистачи, наети за почистването по маршрута на папата в Лондон, да говорят за папската визита по време на обяд в служебната столова, предаде ДПА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини