ДПС: У нас няма екстремизъм. Атака: Кърджали е превърнат в анклав

Лютви Местан

ДПС призова председателя на ДАНС Цветлин Йовчев да предостави информация за тезата си, че в България има фактори, които биха могли да породят вътрешен екстремизъм и терористични заплахи. В ефира на Дарик зам.-председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че в страната ни няма предпоставки за подобен екстремизъм и добави:

„Подобно нещо не четем в доклада за състоянието на Националната сигурност. Чрез ефира на Дарик бихме призовали, ако тази информация не е класифицирана, да ни се предостави, защото ние смятаме, че в България няма условия за екстремизъм. Неслучайно България е единствената страна, която през тези 20 години генерира непрекъснато стабилност в едни априори размирни райони, каквито са Балканите. Тезата за предпоставките за екстремизъм се нуждае от допълнително пояснение. Питаме, на каква база са направени тези заключения. От тероризъм едва ли може да бъде абсолютно предпазена която и да е страна, но мисля, че там интерес представлява тезата му за предпоставките за екстремизъм, при това вътрешен. Идеята за опасност от вътрешен екстремизъм се чува за първи път".

Ето как коментира темата в предаването „Седмицата" лидерът на „Атака" Волен Сидеров: „Аз се радвам, че господин Йовчев най-накрая споделя тези опасения на агенцията, макар че наистина той още не ги е оформил формално и официално в докладите. Това трябва да влезе и да бъде заложено официално в докладите на агенцията, за да стане ясно, че тези опасности не са само теми от общополитически разговори, а са реални опасности. Не им отърва на ДПС да се каже, че в България има региони, които вече са откъснати от България. Аз, когато кажа, че Кърджалийско се е превърнало в един анклав, достатъчно е човек да отиде там, да поиска да си купи нещо от някой магазин и ако не знае турски, да не му дадат, за да разбере, че не е в България".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини