5 °C

ДПС: У нас няма екстремизъм. Атака: Кърджали е превърнат в анклав

Лютви Местан

ДПС призова председателя на ДАНС Цветлин Йовчев да предостави информация за тезата си, че в България има фактори, които биха могли да породят вътрешен екстремизъм и терористични заплахи. В ефира на Дарик зам.-председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че в страната ни няма предпоставки за подобен екстремизъм и добави:

„Подобно нещо не четем в доклада за състоянието на Националната сигурност. Чрез ефира на Дарик бихме призовали, ако тази информация не е класифицирана, да ни се предостави, защото ние смятаме, че в България няма условия за екстремизъм. Неслучайно България е единствената страна, която през тези 20 години генерира непрекъснато стабилност в едни априори размирни райони, каквито са Балканите. Тезата за предпоставките за екстремизъм се нуждае от допълнително пояснение. Питаме, на каква база са направени тези заключения. От тероризъм едва ли може да бъде абсолютно предпазена която и да е страна, но мисля, че там интерес представлява тезата му за предпоставките за екстремизъм, при това вътрешен. Идеята за опасност от вътрешен екстремизъм се чува за първи път".

Ето как коментира темата в предаването „Седмицата" лидерът на „Атака" Волен Сидеров: „Аз се радвам, че господин Йовчев най-накрая споделя тези опасения на агенцията, макар че наистина той още не ги е оформил формално и официално в докладите. Това трябва да влезе и да бъде заложено официално в докладите на агенцията, за да стане ясно, че тези опасности не са само теми от общополитически разговори, а са реални опасности. Не им отърва на ДПС да се каже, че в България има региони, които вече са откъснати от България. Аз, когато кажа, че Кърджалийско се е превърнало в един анклав, достатъчно е човек да отиде там, да поиска да си купи нещо от някой магазин и ако не знае турски, да не му дадат, за да разбере, че не е в България".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини