БСП: Ще бием ГЕРБ на изборите в Кърджали

Милко Багдасаров

БСП ще бие по гласове ГЕРБ в Кърджали на предстоящите местни избори. Това сочат прогнозите през последните седмици. Социалистите си връщат популярността и се очертават като единствената политическа сила, която може да се пребори с хемегоминята на ДПС в Кърджали. Това заяви за Кърджали бг вести лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Той каза,че много от избирателите са разочаровани от празните обещания и приказки на герберите и се връщат отново към традиционните си предпочитания - социалистите.

ГЕРБ се издъни с атаката си срещу Водното огледало, което се одобрява от мнозинството кърджалийци, каза още Багдасаров.

Според него местната партийна централа на управляващата партия нямала представа от религиозните и етнически проблеми. Показателен е гафа в Чакаларово, където на министър Дянков бе организирана среща с местната „помашка общност”. Правителството пък не се разграничи и от въведения в електронното преброяване на населението българомохамедански етнос, подчерта Багдасаров.

В същото време ГЕРБ се заиграва с крайния национализъм по отношение на турската общност, смята лидерът на социалистите.

Много надежди се възлагат на пресичането на изборния туризъм. Това обаче ще засегне както ДПС , така и герберите, които се възползваха от него на последните избори. Така ще спечели БСП в Кърджали, която винаги е отстоявала въвеждането на принципа на уседналост в избирателния закон, каза още Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини