Четири училища в Кърджалийско хлопват врати

Милка Коджабашева

Четири училища в Кърджалийско със сигурност ще останат затворени на 15 септември заради липсата на ученици и пари. Те са част от общо двадесеттте школа, чието закриване благослови министърът на образованието, науката и младежта Сергей Игнатов. Според него за това са гласували общинските съвети. Игнатов обяви,ч е сградите няма да бъдат продадени, защото след три години се очаква да бъдат напълнени от демографски бум.

Думите му потвърди и зам.министър Милка Коджабашева. Има предложения за закриване на 20 училища в страната. Те са в областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Перник, поясни заместничката на Игнатов.

И четирите училища, които се затварят в нашата област са в община Кърджали. Вече в Държавен вестник излезе решението за школото в Чубрика. Има предложение от местния парламент за училищата в Македонци, Звиница и конево. 

По думите на зам.-министъра, засега няма сигнали за затруднения за започването на учебната година заради ремонти. "Прави се всичко възможно към началото на учебната година да бъдат приключени, така че да се гарантира безопасността на децата и персонала и в същото време да не се влияе върху качеството на учебния процес", увери Коджабашиева.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини