Автомобили окупират тротоарите в Кърджали

Общински съветници от Кърджали настояват общината да вземе спешни мерки и да оправи тротоарите в Кърджали. Те са в ужасно състояние. Или има гърбици или плочките са разбити, твърди народната избраничка Камелия Милева. Тя посочи, че основната причина за лошото им състояние е практиката автомобилите да се паркират на предназначените за пешеходци места. Тротоарите са задръстени от коли и не може да се минава с детски колички, оплакаха се майки в сайта Кърджали бг вести. Камелия Милева поиска кметът Хасан Азис да се разпореди и подчинените му контрольори да глобяват собствениците на паркираните върху тротоарите коли. Трябва да се промени наредбата за обществения ред. Приходите от глобите да отиват в общинския бюджет, който и без това е отънял поради кризата,подчерта Милева.

Проблемът е от години, твърдят общинари. Те припомнят че кметът Хасан Азис преди 2 години разпореди по тротоарите на някои централниулици, където паркират най-много автомобили да се поставят бетонни топки. Това обаче не спря недобросъветните шофьри. Много от тях изкъртиха топките за да могат да паркират автомобилите си пред домовете си.

Голямото строителство в централната част на града, доведе до сериозни поражения.Шофьори на камиони и бетоновози болквално разбиха много от тротоарите, преминавайки през тях.

Проверка на Кърджали бг вести установи, че многото гърбици по тротоарите се дължат на липите. Тяхната коренова система е мощна и разкъртва плочките. Трябва да се сложат специални метални скари, но в общината се страхуват, че ромите ще ги отмъкнат още първата нощ.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини