Обвиниха Хасан Азис,че уреждал с пари родното си село

Хасан Азис

Кметът Хасан Азис и председателят на местния парламент Сейфи Неджиб уреждат средства за родните си села и режат разходите за Кърджали в актуализирания бюджет. За село Мост, от където е градоначалника се заделят пари за детска градина,а в Мургово-селото на председателя парите отиват за стадион.Тези обвинения хвърли на сесия днес съветникът от Политически клуб „Тракия” Яни Янев. Според съпартиецът му Огнян Иванов 90 на сто от планираните средства за града се стопират и се пренасочват към селата. Отново Кърджали се противопоставя по етнически признак на околните населени места, смятат двамата съветници отт опозицията.

Тезди твърдения са безпочвени. Парите за тези две села са нищожни на фона на всички капиталови разходи. В Мост детската градина се помещава в изселническа къща на гредоред. В нея се водят деца от седем околни села,подчерта Хасан Азис. Съветникът Яни Янев непрекъснато насъсква вражда между Кърджали и селата, контрира Сейфи Неджиб. Те посочиха че извън Кърджали има много проекти. Те обаче по стойносхт не превишават заделеното за областния център.

Съветничката от БСП Камелия Милева обяви, че ако не се ограничат разходите през декември общинари и учители няма да могат да вземат заплати.

Кметът Хасан Азис обяви,че за половин година ще привлече 5 млн.приходи допълнително. На сесия през септември ще внесе анализ на приходите и разходите на общинната. Той ще обяви мерки за ограничаване на харчовете. Една от тях е преустановяването на всякакви договори със строителни фирми, освен при спешни неотложни реммонти. Ще се спират и парите на организации и звена, нарушаващи бюджетната дисциплина.

Дебатът се разгоря по време на гласуването на актуализирания бюджет на община Кърджали. Подкрепиха предложението на кмета 36 съветници. Само Янев и Иванов бяха против. Плансметката на общината възлиза на 41 млн.лв.

Георги Кулов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини