Посрещат кърджалийските пожарникари като герои

Пожарникарите от Кърджали Красимир Атанасов/36/ и Красимир Иванов/38/ се завърнаха невредими от Русия.Те бяха включени в групата от 95 огнеборци,които гасиха пламъци обхванали торфени находища край Москва.Спасиха уникално дървено селище на 300 години.Очаква се в Кърджали да им бъде устроено тържествено посрещане.Огнеборците ще почиват на база на МВР и тогава ще подхванат обичайните си занимания.

Ще припомним, че лично шефа на областната дирекция на МВР комисар Тодор Терзиев и началника на Пожарната в Кърджали комисар Христо Тодоров ги изпратиха за Русия със заръката да не посрамят града ни.Сега ги очакват като герои.

Като герои ги посрещнаха снощи премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Цветан Цветанов, управляващият посолството на Руската федерация, главният секретар на МВР Калин Георгиев.Цялата група от 95 души бе приветствана за професионализма си от министър председателя.

По хиляда лева ще бъдат отпуснати на българските пожарникари, които взеха участие в гасенето на пожарите край Москва, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Той уточни, че парите ще бъдат гласувани още на първото заседание на Министерски съвет. Стана ясно още, че пожарникарите ще имат възможност и да отидат на почивка в станциите на властта.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини