БЛС: Всеки лекар да съди касата. Преглед на националния печат

„Новинар": Шимон Перес иска да преговаря у нас с палестинците

България може да влезе в ролята на посредник между Израел и Палестина. България е подходящо място за среща между израелци и палестинци. Това заяви президентът на Израел Шимон Перес, който бе на официална визита у нас по покана на държавния глава Георги Първанов. Според Перес няма по-удобно и уютно място от България за такива разговори. „Това звучи малко като самопокана", пошегува се той. Перес изтъкна, че най-важната точка в дневния ред на страната му в момента е да се постигне мир с палестинците. Според него има положителен напредък в мирния процес в Близкия изток.

„Дума": БЛС съветва: Всеки лекар да съди касата

Българският лекарски съюз призова вчера всички изпълнители на медицинска помощ да заведат незабавни дела за дължимите суми с лихвите от страна на НЗОК, тъй като това е регламентирано в Националния рамков договор.
Пак вчера лекарите тропнаха по масата: От септември - стачка! Това стана ясно на техния национален съвет с участието на шефове на болници от цялата страна вчера. Събра ги грижата за излизане от немотията, в която ги вкара здравната каса с орязаните бюджети.
Лекарският съюз призова също всички директори на лечебни заведения да не подписват анексите, предложени от 1 август, с които се въвеждат делегирани бюджети, а тези, които вече са ги подписали, да оттеглят подписите си.

„24 Часа": Блокираха по интернет парите в банки на първите 1000

Всеки българин за минути може да се окаже с блокирани банкови сметки, ако дължи на държавата.
От сряда първите над 1000 души с неплатени данъци и осигуровки вече са получили бързите съобщения. "Услугата" тръгна спешно първо в София, Пловдив и Варна, а после и в други градове.
Експериментът бил ускорен, след като беден ром изтегли над 500 хиляди лева от сметките на задържаните по акция "Всичко коз", преди те да бъдат блокирани.

„24 Часа": Божо и Овчаров си простиха - за нервите и подозренията

Божидар Димитров сключи примирие с археолога проф. Николай Овчаров след 10 дни престрелки, предизвикани от откритите мощи на св. Йоан Кръстител край Созопол.
В официално изявление, изпратено до Фокус, министърът пише, че се почувствал удовлетворен, че колегата му прозрял колко голямо археологическо откритие е това на остров Св. Иван
Той използва случая и се извини за репликата: "Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?!

 

„Дума": Дянков даде близо 900 бона за разкопки

Парите се намериха след спешна командировка на Симеон Дянков по "горещи" разкопки
"По предложение на министъра на културата Вежди Рашидов финансовото предостави на Министерството на културата допълнителни средства в размер на 856 890 лева. Това гласи официално съобщение на МК, разпространено вчера. В него са изброени обектите от национално значение, в които текат проучвания и разкопки, и за които са предназначени тези близо 900 хил. лв. от държавния бюджет. В прессъобщението се уточнява, че "допълнителното финансиране съвпада с активния сезон за работа на археолозите през лято 2010".

„Стандарт": Паника за нилска треска

Паника за нилска треска подлуди лекари и пациенти. 55-годишната Илона Николова бе приета вчера в 16,30 ч в кома в столичната Военна болница. Тя бе прехвърлена от реанимацията на МБАЛ - Благоевград. Пациентката постъпила в инфекциозното отделение на местната болница на 6 август с тежко мозъчно възпаление. По-късно е прехвърлена в реанимацията. Инфекционисти настръхнаха, тъй като първоначалните съмнения били за нилска треска, която се предизвиква от опасен комар. Във вторник вечерта лекуващите извикали национален консултант от София, който отхвърлил съмненията за опасната зараза. Направеният скенер потвърди това твърдение, обясни д-р Александър Германов, шеф на отделението по реанимация.

„Сега": България загря за Англия със загуба от Русия

Русия победи България с минималното 1:0 в последен контролен двубой преди старта на европейските квалификации за континенталния шампионат през 2012 г. На стадион „Петровски" в Санкт Петербург „лъвовете" паднаха от Русия с 0:1. Срещата пък бе дебют за Дик Адвокаат начело на „братушките".
Единственият гол падна в седмата минута, благодарение на фрапантна грешка на вратаря Николай Михайлов. Родните национали бяха по-активни през втората част на срещата, като резервите Димитър Рангелов и Мартин Камбуров пропуснаха да се разпишат от удобни позиции пред Акинфеев.

„Сега": "Литекс" спечели Суперкупата на България

Отборът на "Литекс" спечели Суперкупата на България след като победи "Берое" във финала с 2:1.
"Берое" поведе още в 4-ата минута, когато босненецът Джемал Берберович си отбеляза автогол. 13 минути по-късно, "Литекс" вкара изравнителен гол. След центриране на Христо Янев от свободен удар, Том отклони топката с глава и френският защитник Барт прати топката във вратата на Скорчев за 1:1.
През втората част двата отбора не успяха да създадат голови положения пред Урош Голубович и Теодор Скорчев и така се стигна до продължения. В 10-ата минута на първото "Литекс" отбеляза чрез Вилфред Нилфор победния гол. Нифлор засече добро центриране отдясно на Том.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини