Вадят с лебедка теле, паднало в кладенец

Неизправна туристическа газова бутилка подпали апартамент в центъра на Кърджали. Бутилката била на терасата и от там огъня се пренесъл във вътрешносттта на жилището. Няма пострадали. Бързата намеса на пожарникарите предотвратила големи щети. Този вид бутилки се зареждат със самоделни накрайници. Това води до чести повреди и изпускане на газ, а оттам до сериозни инциденти, коментират специалисти. Те препоръчват да се ползват 20-литрови бутилки, чийто винтили са запечатани с фолио. Това показва, че те са минали тест, след като са напълнени и са изправни.

Горска постеля се запали снощи в землището на джебелското село Душинково. Двама огнеборци от местната пожарна в Джелбел угасили пламъците преди да нанесат сериозни щети. Хвърлена незагасена цигара е причина за произшествието.

Екип от Гражданска защита прояви хладнокръвие като изкара теле от петметров кладенец в село Кокошане. Водоизточникът бил необезопасен. Двама спасители измъкнали животното със специализиран автомобил с лебедка. Добичето е невредимо.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини