Бойко Борисов дава "Килърите" на ФБР. Преглед на националния печат

"Стандарт": Мокра поръчка - мишена на Сретен

Атентат срещу премиера Бойко Борисов разпоредил Сретен Йосич. Сръбският мафиот спуснал мократа поръчка на Килърите. Това разкриха за "Стандарт" източници от МВР и прокуратурата. Бандата на Петър Стоянов-Вожда, който е кум на Йосич, бе освободена преди ден само срещу подписка.
"Съдът пусна тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу премиера. Действително нещата са страшни", каза зам. главният прокурор Бойко Найденов, без да разкрива подробности. Запознати с разследването обаче уточниха, че МВР разполага със свидетелски показания, според които именно Сретен е спуснал поръчката. Някои от Килърите са признали под клетва за планираното покушение.
Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов.
Първият път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

"Новинар": Бойко Борисов дава "Килърите" на ФБР


Събраните над 10 тома доказателства по делото срещу групата, обвинена в убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев, ще бъдат преведени на английски език. След това томовете ще поемат към полицейската агенция на Европейския съюз Европол. После доказателствата между кориците на делото срещу заловените по време на полицейска акция „Килърите" ще полетят към американското Федерално бюро за разследване (ФБР). Искаме да чуем оценката на Европол и ФБР, дали те биха пристъпили към реализация при тези факти, отсече премиерът Бойко Борисов вчера. Ден по-рано Софийският апелативен съд пусна на свобода четирима от петимата задържани за покушението на 20 юни. Според апелативните магистрати липсват доказателства за това, че петимата мъже имат нещо общо с убийството.

 

"Труд": Свидетели срещу "Килърите" ще бягат в чужбина

Свидетелите срещу "Килърите" искат да бягат в чужбина. След изненадващото решение на съда от понеделник, когато на свобода бяха пуснати четирима обвиняеми за убийството на Юри Галев, няколко души, дали изключително важни сведения по делото, са поискали от МВР да ги скрие зад граница.

"Това са хора, които са свидетелствали с имената си, и то пред съдия. Как да ги защитим сега и как да мотивираме други хора да свидетелстват?! Много ще бъде трудно оттук нататък",заявиха от разследващия екип.

"Сега": Борисов забърка кабинета "Станишев" в разузнавателен скандал

Премиерът Бойко Борисов забърка името на предшественика си Сергей Станишев в пореден финансов скандал. На последното си заседание преди ваканцията кабинетът отпусна извънредно 2 млн. лв. на Националната разузнавателна служба, а премиерът Борисов обяви, че парите отиват за оправяне на безобразие на предходното правителство.

"Няма да кажа за какво са тези пари, защото това е тактика на Станишев - да ни вкарва да разкриваме безобразията, както направи министър Дянков с изтеглените пари от системата (б.р. - БНБ), да кажем какво е и след това главният прокурор да дойде да ме пита за разкриване на информация", обясни вчера премиерът Бойко Борисов.

"24 часа": В Перник се карат кой е по-близо до Бойко

Кърваво писмо срещу паразитите в ГЕРБ написа депутатът Петър Петров от Перник. Повод са раздорите в местната структура, довели до напускането на най-известния активист в града Вихрен Матев.

В писмото Петров обяснява, че в ГЕРБ има "посредствени и морално нечистоплътни нищонеправци, които се возят гратис и паразитират".

От няколко месеца в пернишката структура на ГЕРБ има дрязги между членове и ръководство. Според осведомени има неразбирателство и между местните лидери и Бойко Борисов. Твърди се, че той почти не говорел с хората си в Перник. Преди време дори се заговори, че ще сменя областния лидер и губернатор Иво Петров.

 "Труд": Махат 550 души от културата

Творци и служители на държавна заплата в сценичните изкуства ще намалеят с 550 души. Свиването на трупите от 4474 души средно с 13% бе решено с Постановление 152 на Министерския съвет на 28 юли, публикувано на 30 юли.

Вчера артначалниците бяха събрани в Министерството на културата, за да им бъде съобщено кой с колко трябва да реже. Те трябва да съкратят съставите си преди 1 септември. Кои служители ще отпаднат - ще решават самите мениджъри.

"Новинар": Дикме: Доган ще бъде сменен само когато той реши

Ахмед Доган ще бъде сменен като лидер на ДПС само когато той реши. Това обясни пред бТВ в сряда бившият министър на земеделието Мехмед Дикме. По думите му появят ли се в ДПС хора с харизма, те биват изолирани от лидера от ръководството и активния политически живот на партията. ДПС вече не била онази партия, която защитавала ценностите на малцинствата. Според него промяната настъпила през 2003 година, когато "порциите" са надделели над обществените интереси, когато политическите принципи били сменени с икономически. Дикме призна, че още тогава хора от ДПС, които сега не са сред живите, са му предлагали да издигнат кандидатурата му за лидер на партията, за да се тестват нагласите.

"Монитор": Вадим 10 години газ от морето край Каварна

Правителството предостави десетгодишна концесия за добив на природен газ от находище „Калиакра" на шотландската компания „Мелроуз рисорсиз". Договорът с компанията предстои да бъде подписан, а добивът на синьо гориво може да започне до 3-4 месеца, каза министърът на икономиката Трайчо Трайков. Концесионното възнаграждение ще зависи от количеството на извадения газ, но размерът му се очаква да е най-малко 2 млн. долара годишно, уточни той. Находището е разположено в континенталния шелф на Черно море и е с площ 4,36 кв. км. Запасите в него са 773 млн. куб. м газ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини