Семейното щастие идва малко преди третата година

Пълната хармония в съпружеския живот настъпва точно след 2 година 11 месеца и 8 дни. До този извод стигнаха британски специалисти след мащабно проучване, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Изследователите са анкетирали над 4000 семейни мъже и жени.

Най-доволни от съпружеския си живот се оказали двойките, на които са им останали само няколко дни до отпразнуването на третата годишнина от сватбата.

Учените обясняват факта с това, че именно тогава семейните окончателно свикват едни с други и се примиряват с навиците на партньора, които преди с ги дразнили. На този етап у съпрузите се появят и някои далечни планове.

Специалистите са определили още, че след 2 години и 4 месеца съвместно съществуване сексуалният живот става по-хармоничен, а прекараното заедно време все още не е лишено от романтика. Мъжете още подаряват цветя, шоколад, обсипват половинките си с комплименти.

Според Керъл Ричардсън, една от организаторите на анкетата, "тайната на семейното щастие не е в големите и разкошни подаръци, а в умението да преживявате заедно прекрасните моменти."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини