Кърджалиец плаща данъци с монети в бидон

Иван Господинов. Снимка: община Кърджали

60-годишният Иван Господинов от Кърджали издължи тази седмица част от натрупаните данъчни задължения по нестандартен начин, информираха от общината. В офиса на „Местни данъци и такси” той донесе двулитров бидон със стотинки .

„Събирам ги вече пет години”, каза безработният специалист по електроника. Преди 6-7 години Иван напуска по лични мотиви Телевизионната кула до с.Звездел, където работел. Оттогава се опитва да развива малък бизнес. Отворили с жена си заведение, но клиентите доста намалели, особено като започнала кризата. По неговите думи съседните магазини били „нелоялна конкуренция, изнасяли маси и му обирали посетителите”.

„Нямам приходи, не мога да плащам данъците си”, казва Господинов и обяснява, че в продължение на пет години слагал всеки ден по малко монети в бидона и така се събрали близо 700 лв. Смята да продължи и така да погаси и останалите си задължения.

Соня Табакова, шеф на отдел „Местни данъци и такси” Кърджали, коментира, че това е първи подобен случай в практиката й .”Нямаме право да връщаме клиенти, решили да се издължат”, обясни тя. Броенето на монетите е отнело около час на четирима служители.

С тази сума ще бъдат погасени част от задълженията на Иван Господинов за данък сгради и такса смет на търговския обект от 150 кв.м.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини