Чиновниците в общината минават на четиридневна?

Кметът Хасан Азис

След Хасково общината в Кърджали също замисля преминаване на общинските служители на четиридневна работна седмица. Това става ясно от антикризисната програма II, която готви адмистрацията. Някои от обмисляните мерки са обявени на официалния сайт на общината.

Основна причина за икономиите е наложеното съкращение на общинските бюджети, заложено в актуализацията на Закона за държавния бюджет, което на този етап се очертава да бъде 20 на сто.

Това означава, че всяка една от общините трябва да предприеме своите рестрикционни мерки по отношение орязването на бюджетите и ангажиментите които общините поемат, каза инж. Хасан Азис.

Това ще доведе до по-малко ремонти, ще се закърпят по малко улици, по –малко детски градини ще бъдат ремонтирани, може би ще се наложи и да бъде въведен режим на уличното осветление и т. н, допълни той. Според него тези неща ще се случат независимо от волята на ръководството на общината и очаква през есента антикризисната програма да бъде готова и приета от местния парламент.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини