Бразилия на 1/4-финал след победа над Чили с 3:0

Националният отбор на Бразилия се класира за четвъртфинал на Световното първенство в ЮАР, след като в осминафинален мач се наложи над Чили с класическото 3:0. Състезателите на Карлос Дунга надиграха по всички параграфи противника си и заслужено намериха място сред осемте най-добри на 19-ия Мондиал.

Жуан откри головата сметка на 5-кратния Световен шампион в 35-ата мин. Дъглас Майкон центрира от ъглов удар, Жуан се извиси над противниковата защита и с глава вкара топката във вратата на Браво. Три минути по-късно Кака изведе Луиш Фабиано сам срещу вратаря Браво и нападателят без особени проблеми покачи на 2:0 на „Елис Парк” в Йоханесбург.

В 59-ата мин. Робиньо направи преднината на бразилците класическа. Той бе изведен на стрелкова позиция от Рамирес и не сгреши от границата на наказателното поле, вкарвайки своя първи гол на 19-ото Световно първенство в ЮАР. Малко след това Валдивия можеше да вкара почетен гол, но стреля в аут. До края на мача темпото на игра спадна и двата тима не създадоха нито едно голово положение.

В спор за място на полуфиналите Бразилия ще се изправи срещу Холандия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини