Дават 1 милион за свлачището при Енчец

Близо 1 милион лева ще получи община Кърджали за свлачището на пътя за Енчец, водещ към зоните за отдих на града. Парите са безвъзмездна помощ от Оперативна програма „Регионално развитие”. На първо време общината ще получи за преодоляване на бедствието една трета от сумата. Укрепителните работи вече текат. Днес общинските съветници дадоха съгласието си за помощта. Само народните избраници от политически клуб „Тракия” бяха против. Те се аргументираха, че с парите, изразходени досега за свлачището, е можело да се построи обходен мост през Възрожденци към шосето за Енчец.

Ще припомним, че досега свлачището погълна 5 млн.лв. Те бяха дадени от някогашната комисия по бедствия и аварии със застъпничеството на ексминистърката Емел Етем.

Другата важна точка на сесията на местния парламент в Кърджали днес бе актуализация на списъка на средищни училища. По инициатива на кмета Хасан Азис за средищни се обявяват повечето общински училища в града. Мотивът е, че много деца от селата идват да учат в Кърджали. На средищните училища се предоставят допълнителни средства от републиканския бюджет за осигуряване на обучението на пътуващите ученици.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини