Обвиниха Слави Трифонов в пране на пари, свързаха го и с Маргините

Парламентарната комисия за борба с корупцията в най-скоро време може да има твърде нетипичен случай.

Партия "Атака" е пратила сигнал за разследване на компанията "Седем-осми", в която популярният телевизионен водещ Слави Трифонов има дял. Според Сидеров има голяма вероятност фирмата да е укрила голяма част от своите приходи, въпреки че платената само за 2008 г. данъци възлизат на... 277 хиляди лева.

Справката за 2009 г. все още не е излязла, но при всички положения основаната през 2001 г. компания вече е на солидна печалба - тогава тя стартира с капитал от 50 хиляди лева и печалба - 30 хиляди.

Тогава основни съдружници в нея бяха Слави, Росен Петров и Любен Дилов - син. Сега в нея има нов мажоритарен собственик - офшорната "Фулмър Ентъртейнмънт". Той е регистриран в Невада или в Панама, където има фирма със същото име.

"С доста голяма изненада разбрах за намерението на Атака да се занимава с моята скромна личност и дейността на продуцентската ки компания. За всички е ясно, че най-малко депутатите от тази група имат моралното право да сезират комисията за борба с корупцията.

Данъчните проверки са нещо нормално и аз не се притеснявам от тях, но е видно и с просто око, че подобна дейност, че подобна дейност е по-скоро типична за държавните служители, отколкото за частника", коментира самият Трифонов пред "24 часа".

От "Атака" пък директно контратакуваха, че имат доказателства за тесни връзки между Слави и... братята Маргини именно чрез офшорни фирми със седалище в САЩ.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини