Банди късат жици в центъра на Кърджали

Ангел Бозуков

Блусът се точи бавно като водите на Мисисипи. Публиката се поклаща в ритъма на баса. Това не се случва някъде в далечния Ню Орлеанс, а в центъра на Кърджали, на брега на Арда.

Мястото се казва джаз клуб Stage. Тук само за половин година са проведени над 60 културни събития: представяне на джаз,блус и рок банди, джем сешъни, вечери на музикалните фаворити, поетични салони. Това е единственото място в страната, където можеш да дойдеш и направиш презентация на любимия си джаз квартет, блус бенд или рок банда. Подготвяш си предварително информация за музикалната й история и я илюстрираш с основните и хитове. Публиката искрено се забавлява. Инициатор на това културно начинание е музикантът Ангел Бозуков. Той е известен в града със студиото си „Никси мюзик”, в което можеш да намериш от пиле мляко. Бозуков проведе в продължение на 2 години и поредицата от рок вечери в ресторант Арпезос известни като „Арпезос рок найт”, на които събираше стотици фенове.

В неговия джаз клуб Stage са забивали „Блус трафик”, „Литъл биг бенд”, „Саундфордж”, ”Афекшън”, ”Магистри”, ”Мирослав Турийски квартет”. На сцената се изявяват и местните формации „Арпезос блус бенд” и „Ню стейдж бенд”.

На 25 юни ще гостива група „Каталог”.

Когато няма изяви на живо в клуба, звучи джаз във всичките му разновидности. Гости от други градове споделят, че такова културно средище няма дори в столицата.

Ангел Бозуков е решен да спретне голямо рок парти за Дните на Кърджали. Тогава той ще покани десетина от групите, свирили на неговите културни прояви в клуба. Два дни рок банди ще късат жици в центъра на Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димитър
    0 0
    13:23, 19 ное 2016
    Ангел Бозуков е истински музикант и патриот!
Последни новини