20 от 40 ученици се пребориха с йога

Едва 20 младежи от Кърджали успяха да завършат четиридневния курс по йога, който се проведе в града. Първоначално се бяха записали 40 участници от трите най-големи училища в Кърджали - Езиковата гимназия, СОУ ”П.Р.Славейков” и СОУ ”Отец Паисий”. Упражненията се оказаха непосилни за мнозина.

Организаторката на курса Мариана Бозакова обаче смята, че резултатът е добър и достатъчно млади хора са завършили курса, като прави сравнение с други градове. На същото мнение са и инструкторите Маргарита Лекова и Сана Алабей от София.

Курсовете по йога се провеждат от фондация „Изкуството да живееш”. Организаторите твърдят че основната им цел е да помогнат на младите хора да се справят със стреса в училище. Затова ще се провеждат още курсове в Кърджали. На първия домакин бе училище „Отец Паисий”. То предостави базата си безвъзмездно. Ще се опитаме да обхванем всички училища, каза Маргарита Лекова.

Стефани Колева е на 16 години. Тя е от тези, които са завършили курса. Много е забавно и различно от всичко, в което съм участвала. Научихме полезни неща. Най-важното е да не се поддаваме на агресията в обществото, споделя Стефани.

На 8 юни в Кърджали пристига един от водещите инструктори по йога в България Константин Драгов. Той ще води курс за възрастни в СОУ „Отец Паисий” от 18,30 часа.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини