Вътрешноболнична инфекция мъчи съдебната ни система

Съдебната ни система е в криза. Мъчи я вътрешно болнична инфекция. Пожелавам на магистратите в Кърджали никога да не попадат за лошо в устата на медиите. Това заяви при откриването на обновената сграда на Административния съд в Кърджали председателя на ВАС Константин Пенчев.Той каза още, че има гласове в държавата, които се чуват все по-силно и които обявяват административните съдилища за ненужни. Факта, че делата в много от нашите поделения са повече от окръжните съдилища показва, че сме спечелили доверието на хората, каза Пенчев.

Председателят на Административния съд в Кърджали Виктор Атанасов обяви, че има трайна тенденция на увеличаване на делата.Само за първите 4 месеца на тази година те са 186.

Заедно с Константин Пенчев в Кърджали пристигнаха заместничката му Венета Марковска и членът на Висшия съдебен съвет, имащ сериозен принос в кадровата политика Вельо Велев.

На Административния съд в Кърджали бе предоставена сградата на бившото студентско общежитие до хотел “Устра”. За ремонта бяха изразходвани 700 000 лв. Спестихме около 200 000 лева на данъкоплатците, каза председателят на Административния съд Виктор Атанасов.

Съдът заема два етажа. Има две съдебни зали и над двадесет канцеларии за служителите. В него работят 5 съдии и 17 администратори.

Административният съд в Кърджали бе създаден на 1 март 2007 г. За негов председател бе назначен Виктор Атанасов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини