Безпаричие удари баловете в Кърджалийско

Икономическата криза удари по баловете в Кърджалийско. Повечето абитуриенти мислят как да спестят разходите за купона. Половината зрелостници от професионалната гимназия „Капитан Петко войвода” в Кърджали не могат да отидат на Слънчев бряг със съвипускниците си. Причината е, че родителите им нямат пари. Всеки от абитуриентите трябва да приведе по 292 лв на туроператор за да прекара бала си със съучениците си.

Завършващите в Професионалната гимназия „Руска Пеева” в Джебел са се разбрали с туроператор да платят разсрочено екскурзията си до морето. Започнали са да привеждат пари още от миналата есен. Вече са разплатили необходимите средства за да отидат на Слънчев бряг.

Заради кризата 30 ученици от СОУ „Васил Левски” в Крумовград остават да празнуват в местно заведение. Друга част заминават за Мармарис в Турция. Те са се бръкнали с по 365 лева. Много от родителите ни едва събраха парите, споделят ученици, които ще посетят турския курорт. Според тях причината е, че са засегнати от голямата безработица в Крумовград.

Педагози припомнят, че до миналата година основните места, в които празнуваха децата от Кърджалийско бяха курортите в Турция, Гърция и Македония. Да празнуваш на Слънчев бряг или Златни пясъци се смяташе за ниско ниво.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини