Български военни не бяха допуснати в Македония

Български военни лица не са пуснати да преминат българо-македонската граница, тъй като македонските власти не са били уведомени от наша страна за тяхното преминаване.

Това съобщи за КРОСС Марина Гарнизова, медиен експерт в Министерството на отбраната.

Тя поясни, че заместник-началникът на сухопътните войски бр. ген.Андрей Боцев и полк. Николай Доцев е трябвало да поднесат венец на военните гробища в Ново село -Македония, където има погребани български военнослужещи, от името на министъра на отбраната.

"Принципно уведомителната процедура е от страна на МО през военен аташе", обясни Гарнизова. Според нея, Иво Кутев, военен аташе в Посолството на България в Скопие, е бил уведомен от МО. Все още обаче не са ясни причините защо македонските власти не са били уведомени.

"Организационно проблемът е в нас. Една рутинна процедура от МО не е била спазена", коментира медийният съветник. Полк. Кутев е отишъл днес на ГКПП, но македонските власти са отказа да пуснат българските представител на МО заради липсата на официално уведомление. В крайна сметка полк. Кутев лично е поднесъл венец на церемонията от името на министъра на отбраната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини